-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 11

Klaipėdoje planuojamas mokytojų mitingas

Penktadienį Klaipėdoje planuojamas pedagogų mitingas prieš „nepagrįstai didelį“ atlyginimų mažinimą mokytojams.
Mokytojų piketas kovo mėnesį
Mokytojų piketas kovo mėnesį / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Anot Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) atstovo Eugenijus Jesino, numatoma, kad mitinge Atgimimo aikštėje penktadienio popietę dalyvaus apie 500 žmonių.

„Mitinge dalyvaus ne tik Žemaitijos, bet ir Vilniaus, kitų regionų atstovai, kurių netenkina Švietimo ir mokslo ministerijos valdininkų sprendimai, dėl kurių atlyginimai mažėja 20 procentų“, – BNS sakė E.Jesinas, vadovaujantis profsąjungos Žemaitijos regionui.

Profsąjungos interneto svetainėje skelbiama, kad akcijoje „bus protestuojama prieš nepagrįstai didelį pedagogų atlyginimų mažėjimą, ženklų švietimo sąlygų bloginimą, valdžios nenorą atsižvelgti į Lietuvos mokytojų nuomonę“.

Švietimo ir mokslo ministerija neigia profsąjungų atstovų teiginius, kad nuo rudens mokytojų atlyginimai mažės 20 proc. Ministerijos teigimu, nuo spalio 1-osios mokytojų darbo užmokestis, išliekant tam pačiam darbo krūviui, mažės ne daugiau kaip 4,7 proc. Pajamos esą gali mažėti tik tiems, kuriems menkės darbo krūvis – šiemet mokinių skaičius mažėja 24 tūkstančiais.

Seimui patikslinus šių metų biudžetą, darbo užmokesčio fondas nuo 2009 metų rugsėjo 1-osios sumažintas 8 proc., iš jų 4,7 proc. mokytojų darbo užmokestis mažinamas dėl bazinės mėnesinės algos sumažinimo nuo 128 iki 122 litų ir 3,3 proc. – keičiant Moksleivio krepšelio ir sutartinių moksleivių apskaičiavimo metodiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius