Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 10

Klaipėdoje pradės griauti apleistus pastatus

Klaipėdos savivaldybė užsimojo griauti apleistus pastatus.
Apleisti Klaipėdos pastatai
Apleisti Klaipėdos pastatai / J.Andriejauskaitės nuotr.

Nuo žemės paviršiaus bus nušluoti tie pastatai, kurie nebeturi šeimininko, stovi ant valstybinės žemės arba su apleistų pastatų savininkais buvo pasiektas susitarimas.

„Nebegalima taikstytis su netvarkingais ir apleistais pastatais. Tai ir saugumo, ir aplinkos taršos problema“, – įsitikinusi savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Per šiuos metus, pasak administracijos vadovės, planuojama nugriauti 6 pastatus. Svarstoma ir apie Plytinės kamino, kuris turi avarinės būklės požymių, nugriovimą. Iš viso į griautinų statinių sąrašą yra įtraukti 39 objektai.

Nenaudojamų statinių sąraše šių metų  sausio 1 d. duomenimis buvo 82 pastatai. Rugpjūčio 10 d. duomenimis sąrašas sumažėjo 5 pastatais, tačiau pasipildė naujai išaiškintais apleistais 12 pastatų. Minėtas sąrašas nuolat kinta.

Baudų administracijos specialistai apleistų statinių savininkams išrašo mažai, nes dažnai jų nepavyksta surasti arba savininkai kviečiami  neatvyksta.  

J. Simonavičiūtė pabrėžė, kad pagrindinis administracijos siekis – atsikratyti apleistų pastatų juos išmontuojant. Direktorė jau pasirašė įsakymą skelbti konkursą dėl nugriovimo.

Ji ragina visus klaipėdiečius aktyviai dalyvauti akcijoje, kurios metu bus siekiama atrasti ir identifikuoti kuo daugiau apleistų pastatų, esančių Klaipėdos mieste.

Apleistų pastatų (bešeimininkis turtas ir pastatai, įregistruoti nuosavybės teise) sąrašas nuolat papildomas. Specialistai ieško savininkų, kviečia juos į savivaldybę, skiria baudas.

Tačiau esama daug pastatų, apie kuriuos savivaldybė dėl vienokių ar kitokių priežasčių nieko nežino, todėl ir kviečia visus miestiečius padėti  savivaldybei ją spręsti bendromis jėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius