-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 20

Klaipėdoje - „scanoramiškas“ savaitgalis

Ketvirtadienio vakarą oficialiai pristatyta „Scanoramos“ programa klaipėdiečiams.
Prieštaringai vertinamas, tačiau abejingų nepaliekantis „Mamutas“, bus parodytas ir Klaipėdai.
Prieštaringai vertinamas, tačiau abejingų nepaliekantis „Mamutas“, bus parodytas ir Klaipėdai.
Temos: 1 „Scanorama“

Uostamiesčio „Cinamon“ kino teatre Europos šalių kino forumo savaitgalis prasidėjo filmu „Amžinos akimirkos“. Anot festivalio organizatorės Gražinos Arlickaitės, Klaipėdai pristatoma išskirtinė „Scanoramos“ programa. „Joje atsispindės ir naujovės ir gražios tradicijos ir tai, kas visada traukia žiūrovus“, – teigė ji.

Uostamiesčio kino mėgėjams šį savaitgalį pateikiami didžiausi festivalio perlai, pelnę pripažinimą savo šalyse ir įvairiausių apdovanojimų tarptautiniu mastu. Savaitgalio vakarai kino salėje turėtų tapti puikiu desertu kinomanams.

G.Arlickaitė iš repertuaro išskyrė penktadienio vakarą rodomą „Mylimąją Klarą“, pasakosiančią apie trijų romantizmo epochos muzikos genijų – Roberto Shumano, jo žmonos Klaros bei Jochaneso Bramso santykius. Taip pat ir daug diskusijų sukėlusį serbų filmą „Mamutas“, kuriame vaizduojama vienos šeimos drama.

Savaitgaliui paruoštas ir Larso fon Triero „Antikristas“. Apie šį filmą kritikai atsiliepia taip: „Tai šių dienų apokalipsė“.

Sekmadienį, paskutinę festivalio Klaipėdoje vakarą, bus rodomas geriausias visų laikų norvegų filmas „Tu gyvendamas džiaukis“. Šis filmas sulaukė milžiniško susidomėjimo. Vien Norvegijoje jį pamatė daugiau nei milijonas žiūrovų. Tai filmas apie žmogaus būtį, apie jos didybę ir menkumą, džiaugsmą ir sielvartą, pasitikėjimą savimi ir nerimą. „Man visada norisi, kad Klaipėdos žiūrovas pajudėtų, kad ateitų pažiūrėti geriausių Europos filmų“, – kvietė G.Arlickaitė.

„Scanorama“ Klaipėdoje vieši jau septintą kartą. Šis festivalis pergyveno ir vieno kino teatro uždarymą bei naujojo atidarymą.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius