-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

Klaipėdoje – siekis kurti municipalinį uostą

Klaipėdoje pradėta svarstyti apie municipalinio uosto kūrimą, kai miestas iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto gavo naujų krantinių Danės upėje.
Žvejai Klaipėdoje
Žvejai Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Uosto direkcija paskutinėmis praėjusių metų dienomis perdavė Klaipėdos miesto savivaldybei krantines nuo kruizinių laivų terminalo miesto pusės link. Iš viso apie 219 m.

Kaip skelbė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas, perduodamo turto vertė siekia apie 393 tūkst. eurų.
Krantinės su nuotekų sistema perduotos gruodį.

Krantinės buvo pastatytos 1959-aisiais, suremontuotos 2010-aisiais.
Upės krantinės miestui perduotos Vyriausybės nutarimu. Kaip teigė dovaną priėmęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, tikslas paversti Danės upę gyva, patrauklia. „Prie šių krantinių turi stovėti laivai, kurie puoštų miestą ir papildomai liudytų, kad gyvename uostamiestyje – tikros jūrinės valstybės tikroje jūros sostinėje“, – teigė jis priimdamas dovaną.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje surengtas pasitarimas dėl municipalinio uosto steigimo.

Kaip paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovas Gintaras Neniškis, tokio uosto steigimo klausimas iškilo dėl krantinių valdymo. Trūksta vieningumo: vienas valdo koncesininkai, kitas viešoji įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“. Teigiama, kad vienas variantų – būtent šioji ir turėtų administruoti miesto uosto reikalus.

Planuojama, kad ateityje ir daugiau krantinių pereitų miesto žinion: bendrovių „Klaipėdos energija“, „Klaipėdos mediena“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius