-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 14

Klaipėdoje sulaikyta heroino prekybą kontroliavusi grupuotė

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai, pasitelkę Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus, praėjusią savaitę per kelias dienas trukusią sėkmingą operaciją likvidavo Klaipėdos apskrityje veikusią organizuotą nusikalstamą grupuotę.
Sulaikymo metu.
Sulaikymo metu. / Kliapėdos VPK ONTB nuotr.

Su įkalčiais sulaikyta 14 asmenų, tarp kurių – grupuotės lyderis, 4 aktyvūs grupuotės nariai bei kiti su grupuote susiję narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojai.

Policijos pareigūnai atliko sudėtingą ir ilgai trukusį tyrimą, kurio metu buvo nustatyta, kad minėtos grupuotės nariai Klaipėdos mieste organizavo ir kontroliavo narkotinės medžiagos – heroino – platinimo tinklą, platino šias medžiagas dideliais ir labai dideliais kiekiais ne tik suaugusiems, bet ir nepilnamečiams uostamiesčio gyventojams.

Keturių šios grupuotės narių nusikalstama veika atskleista po to, kai jie po kelis kartus pardavė pirkėjais apsimetusiems asmenims narkotinės medžiagos – heroino.

Tyrimo metu nustatyta, kad nusikalstamą grupuotę subūrė anksčiau kelis kartus teistas, nusikalstamame pasaulyje gerai žinomas, 2009 m. gruodžio mėn. pradžioje iš pataisos namų lygtinai paleistas klaipėdiškis, o jam talkino taip pat teisti patikimi bendrininkai ir netgi nepilnametis jo sūnus.

Turima duomenų, kad grupuotė konfrontavo su kitomis narkotikų versle dalyvaujančiomis formuotėmis, neretai imdavosi nusikalstamų veiksmų, siekdama apsaugoti su savo grupuote susijusius kvaišalų platintojus.

Tarp grupuotės narių – įtariamieji, dalyvavę 2010 m. sausio mėn. pabaigoje pagrobiant su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamą asmenį ir reikalaujant išpirkos už jo išlaisvinimą.

Vienas grupuotės narys jau nuteistas 11 metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą heroinu labai dideliais kiekiais (nuosprendis kol kas neįsiteisėjo).

Įtariamiesiems inkriminuojamas neteisėtas disponavimas narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti, taip pat ir dideliais kiekiais, bei šių medžiagų platinimas nepilnamečiams.

Beveik visi įtariamieji šiuo metu suimti, tik dviems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

 


 

VIDEO: Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl organizuotos nusikalstamos grupuotės veiklos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius