-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 28

Klaipėdoje tiltas ėmė kilti kartu su automobiliu: į spąstus patekusi šeima šoko lauk

„Matėm viską iš vandens, įdomu tikrai, kodėl tiltą kėlė, kol automobilis stovėjo“, – tokie ir panašūs komentarai trečiadienio vakarą pasipylė po klaipėdiečio užfiksuota nuotrauka, kurioje matyti ant pradėjusio kilti Klaipėdos Pilies tilto stovintis automobilis. Jame sėdėjusi šeima pasijuto tarsi papuolusi į spąstus ir šoko lauk iš mašinos. Klaipėdiečiai kraipė galvas svarstydami, kodėl tiltas ėmė kilti su ant jo stovėjusia mašina. Tiltą valdančios bendrovės atstovai ir policija aiškinasi situaciją.
Trečiadienio vakarą Pilies tiltas ėmė kilti ant jo stovint automobiliui.
Trečiadienio vakarą Pilies tiltas ėmė kilti ant jo stovint automobiliui. / G.Jonausko nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Tiltas

„Šįvakar „busikas“ prapuolė į Pilies tilto spąstus. Važiavau iš paskos ir galiu paliudyti, kad raudonas signalas užsidegė staiga ir iškart krito šlagbaumai žemyn, vairuotojas negalėjo net sureaguoti ir sustoti prie šviesoforo. Tada pradėjo kilti tiltas, užkabino „busiko“ galą, žmogus vos spėjo ištraukti savo žmoną su vaikais.

Tik po viso šito cirko buvo sustabdytas kėlimas, tiltas nuleistas ir šlagbaumai vėl pakelti. Žiūriu į „būdą“ su langais dešinėje, ir matau sėdi tilto valdytojas, dar kažkokia mergelė kartu viduje, matyt, turėjo ką veikt ir nežiūrėjo, kas gatvėje darosi. Čia normalu? Labai viliuosi, kad valdininkai pasidomės (ne dėl vaizdo, o labai rimtai), nes viskas galėjo baigtis labai liūdnai“, – socialiniame tinkle paskelbė klaipėdietis Tomas Andrijauskas.

Netrukus pasipylė ir kitų liudininkų komentarai.

Vakar matėm šį „šposą“ (šeimai tame busike nebuvo juokinga...) dar pamaniau, kam jis traukia lauk tuos vaikus, gi yra žmogus prie pulto, sustabdys tuoj viską, bet ne, po kelių sekundžių pradėjo kilti tiltas ir tik užkabinus autobusiuką sustojo..., – rašė klaipėdietis.

„Vakar matėm šį „šposą“ (šeimai tame busike nebuvo juokinga...) dar pamaniau, kam jis traukia lauk tuos vaikus, gi yra žmogus prie pulto, sustabdys tuoj viską, bet ne, po kelių sekundžių pradėjo kilti tiltas ir tik užkabinus autobusiuką sustojo....

Klausimas yra tik vienas. Ar čia automatika pilnai valdo ir žmogaus įsikišimas tiek užtrunka? Ar buvo pagalvota, kad „dzin“, tegul pastovi prieš šlaugbaumą, o tiltas tegu kyla kaip suplanuota ir niekur jis nenuskubės... iš nugirsto operatoriaus pokalbio su valdžia galima daryti prielaidą, kad tai ne pirmas kartas...“, – rašė kitas klaipėdietis.

T.Andrijauskas prie žinutės pažymėjo mero pavardę. Vytautas Grubliauskas netrukus paskelbė susiskambinęs su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Olegu Mariničiumi ir paprašęs itin operatyviai išsiaiškinti situaciją.

„Ar nėra tame reikale kokių promilių ar dar kokių kitokių netikėtų aplinkybių. Kadangi šis žmogus labai pareigingas ir atsakingas, tikiuosi, kad jis rimtai išsiaiškins ir po to mane informuos. Kai jau žinosiu daugiau ir tiksliau, tikrai apie tai informuosiu“, – komentarą vakare parašė meras.

T.Andrijausko nuotr./Trečiadienio vakarą Pilies tiltas ėmė kilti ant jo stovint automobiliui.
T.Andrijausko nuotr./Trečiadienio vakarą Pilies tiltas ėmė kilti ant jo stovint automobiliui.

Paskelbė keletą versijų

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos savivaldybė išplatino žinią, kurioje pranešė dėl šio įvykio bendraujanti su policija ir tilto administratoriais.

„Kol kas yra trys versijos. Techninės pusės versija: pirmiau užsidega raudonas šviesoforo signalas, tuomet nuleidžiamos užkardos ir pradedamas kelti tiltas. Policijos (kuri buvo iškviesta) versijos: aiškinamasi, ar vairuotoja pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui, ar tilto operatorius nepastebėjo transporto priemonės. Vienaip ar kitaip, policija pradėjo tyrimą, laukiama vaizdo stebėjimo kameros įrašų, bendraujama su liudininkais. Dėl fiziškai nukentėjusių žmonių tyrimas nepradėtas“, – rašoma savivaldybės komentare.

Pravažiavo degant raudonam signalui?

Bendrovės „Viadukas“, administruojančios Pilies tilto pakėlimus, Klaipėdos skyriaus vadybininkas Ramūnas Majus 15min teigė pats incidento nematęs, tad aplinkybes aiškinsis policija.

Į įvykio vietą trečiadienio vakarą buvo atvykusi policija. R.Majaus duomenimis, automobilis pravažiavo užsidegus raudonam šviesoforo signalui.

„Yra tam tikras laikas, kaip viskas vyksta – dega raudonas šviesoforas, tada pradeda leistis užkardos, pradeda veikti kėlimo mechanizmas. Viską valdo kompiuteris, žmogaus ranka čia nieko nedaro. Yra pastatyta lentelė, kad tiltas kilnojamas tokiomis valandomis nuo gegužės iki spalio, daugiau nei pusę metų, tai daroma kiekvieną rytą ir kiekvieną vakarą, dar dukart per mėnesį profilaktiškai tiltas keliamas naktį“, – sakė R.Majus.

Pakils šimtus kartų

Navigacinio sezono metu – nuo gegužės 1-osios iki spalio 31 dienos – Pilies tiltas keliamas kasdien. Toks sprendimas Klaipėdoje priimtas norint, kad į Dangės upę įplauktų laivai, kurie papuoštų miestą. Pilies tiltas pakeliamas du kartus per dieną.

Darbo dienomis jis bus kyla nuo 6 iki 6.40 val. ir nuo 21 iki 21.40 val.

Savaitgaliais - nuo 8 iki 8.40 val. ir nuo 22.30 iki 23.10 val.

Pilies tilto dažnesnį pakėlimą navigacinio sezono metu inicijavo Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija. Norima, kad laivai galėtų patekti į Dangės upę iki Biržos tilto. Komisijos nuomone, prie krantinių prišvartuotos jachtos atspindi, kad Klaipėda – jūrinis miestas.

Apskaičiuota, kad papildomas Pilies tilto pakėlimas atsieis per 13 tūkst. eurų. Per visą navigacinį sezoną statinys bus pakeltas apie 360 kartų, neskaičiuojant pakėlimų švenčių metu.

Praėjusiais metais švenčių metu Pilies tiltas į viršų kilo 18 kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius