-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

Klaipėdoje tvyro triukšmas ir tarša

Klaipėdos aplinkos monitoringo rezultatai parodė, kad mieste triukšmas viršija leistiną normą, o dirvožemis – užterštas.
 Aplinkos monitoringo išvados parodė, kad Klaipėdoje ne tik triukšmas viršija leistiną normą, kai kur yra užterštas dirvožemis, bet prasta ir miesto želdinių padėtis.
Aplinkos monitoringo išvados parodė, kad Klaipėdoje ne tik triukšmas viršija leistiną normą, kai kur yra užterštas dirvožemis, bet prasta ir miesto želdinių padėtis. / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.

Tokios išvados buvo pateiktos po praėjusiais metais vykdyto tyrimo. Didžiausias triukšmas tvyro prie pagrindinių gatvių – kai kuriose vietose jo lygis nuo 6 iki 12 decibelų viršija leistiną normą. Padidintose triukšmo zonose gyvena apie 13 tūkstančių klaipėdiečių. Anot specialistų, pagrindinis triukšmo šaltinis yra transportas.

„Triukšmas viršijamas beveik visuose miesto taškuose. Taip pat gana stipriai užterštas dirvožemis bei prasta želdinių būklė. Reikia aiškintis viso to priežastis, kad būtų galima imtis prevencinių priemonių“, – teigė Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto atstovė Zita Gasiūnaitė. Anot jos, daugelio medžių yra pažeisti kamienai, išgedusios šerdys, išdžiūvusios šakos.

Tiesa, yra ir neblogų žinių – Z.Gasiūnaitės teigimu, miesto vandens telkinių būklė neprastėja. Jie yra valomi, tvarkomos krantinės. Tačiau tyrėjus kiek nustebino Vilhelmo kanalo grunte rastas padidėjęs sidabro kiekis. „Bet buvo tiriama tik vieną kartą. Reikėtų daugiau tyrimų, reikalinga analizė, kad galėtume pasakyti, ar tai tipiškas reiškinys šiam telkiniui, ar atsitiktinis. Ankčiau to nepastebėjome, – sakė specialistė. – Reikia aiškintis priežastis, ar išties situacija tokia bloga, kaip parodė šis vienkartinis tyrimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius