-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 19

Klaipėdoje vaikai į darželius bus registruojami elektroniniu būdu

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pradėjo veikti bandomoji elektroninės registracijos į vaikų darželius versija.
Išsigandę, kad šaltose patalpose susirgs vaikai, darželio „Žilvitis“ auklėtinių tėvai sunešė elektrinius šildytuvus.
Vaikai į darželius bus registruojami elektroniniu būdu. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nuo šiol Klaipėdos mieste bus atsisakyta visų „popierinių“ vaikų priėmimo į darželius registracijų. Elektroniniu būdu atlikti registraciją bus galima naudojantis Klaipėdos miesto savavaldybės bibliotekoje ir jos filialuose esančiose laisvose interneto prieigose, Savivaldybės administracijos pastate (Liepų g. 11) tam tikslui įrengtoje kompiuterizuotoje darbo vietoje Vieno langelio ir e. paslaugų  poskyryje, iš bet kurio namuose esančio kompiuterio, įjungto į interneto tinklą.

Užregistravus elektroninį prašymą, tėvams (globėjams, rūpintojams) suteikiama teisė Savivaldybės interneto tinklalapyje (www.klaipeda.lt) patikrinti savo vaiko vietą eilėje ir sudaroma galimybė užduoti klausimus apie vaikų priėmimo kriterijus ir  sąlygas.

Informaciją apie laisvas vietas informacinė sistema (IS) generuos automatiškai ir
kiekvieną dieną skelbs Savivaldybės interneto tinklalapyje.

Pagrindinės vaikų priėmimo į švietimo įstaigas sąlygos:

- vaikas į įstaigą priimamas iš IS eilės pagal prašymo įregistravimo datą ir pirmumo  teisę suteikiančias priežastis, vadovaujantis principu: trys vaikai iš sąrašo pagal prašymo pateikimo datą ir vienas vaikas pagal priėmimo prioritetą;

- apie priskirtą ugdymo vietą tėvams (globėjams, rūpintojams) IS praneša  automatiškai elektroniniame prašyme nurodytais elektroniniais adresais;

- patvirtinus pageidavimą lankyti priskirtą įstaigą, vienas iš tėvų (globėjų,  rūpintojų) ne vėliau kaip per 10 kalendorinių dienų nuo pranešimo apie priskirtą vietą gavimo privalo nuvykti į įstaigą. Nenuvykus, netenkama ugdymo vietos ir vaiko duomenys išbraukiami iš informacinės sistemos eilės.

Elektroninės registracijos į ikimokyklinio ugdymo įstaigas darbinė versija pradės veikti sausio 1 dieną. O šiuo metu klaipėdiečiai raginami pasidomėti bandomąja šios paslaugos versija, ją galima rasti adresu www.klaipeda.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius