Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 27

Klaipėdoje vykstančioje Didžiųjų burlaivių regatoje – ir Karinių jūrų pajėgų laivas „Kuršis“

Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos prisideda prie vieno didžiausių šiemet Klaipėdoje vykstančio ir vieno įspūdingiausių buriavimo renginių Baltijos jūroje – Didžiųjų burlaivių regatos 2017 (angl. „The Tall Ships Regata 2017“).
„Kuršis“ (M54)
„Kuršis“ (M54) / KJP archyvo nuotr.

Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Kuršis“ (M54) iki liepos 27 d. buvo paskirtas teisėjų laivu, kuriame įsikūrusi tarptautinės mokomojo buriavimo organizacijos „Sail Training International“ teisėjų komanda. Taip pat žygio metu atliko regatos komunikacijos funkcijas ir tuo pačiu vykdė karinį praktinį mokymą, tęsė kovinį rengimą bei patruliavimą.

Laivas „Kuršis“ liepos 23 d. kartu su Didžiųjų burlaivių regata startavo iš Suomijos uosto Turku į Baltijos jūrą Klaipėdos link. Iš viso šių metų regatoje dalyvauja 84 įvairaus dydžio burlaiviai iš devyniolikos pasaulio šalių. Keturi laivai iš šios burlaivių flotilės atplaukiantys į Klaipėdą yra mokomieji kariniai laivai: „Urania“ (Nyderlandai), „Cisne Branco“ (Brazilija), „Shabab Oman II“ (Omanas) ir „Belle Poule“ (Prancūzija).

Liepos 26-27 d. pirmieji burlaiviai įplaukė į Klaipėdos uostą. Planuojama, kad laivai Kruizinių laivų terminalo, Danės upės, Vakarų Baltijos laivų statyklos ir LITECTUS III (Memelio miestas) krantinėse prisišvartuos iki liepos 29 d. 13 val.

Rugpjūčio 1 d. 15 val. numatomas Didžiųjų burlaivių regatos startas iš Klaipėdos link Ščecino (Lenkija). Regatos startui iš Klaipėdos talkins kitas Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Dzūkas“ (P12), kuriame vienai dienai įsikurs tarptautinės mokomojo buriavimo organizacijos „Sail Training International“ teisėjų komanda.

KJP archyvo nuotr./Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Dzūkas“ (P12)
KJP archyvo nuotr./Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Dzūkas“ (P12)

Lietuvos Karinių jūrų pajėgų laivai jau ne pirmą kartą talkina Didžiųjų burlaivių regatoms Baltijos jūroje. 2009 m. iš Turku (Suomija) į Klaipėdą didžiųjų burlaivių regatos flotilę lydėjo Karinių jūrų pajėgų štabo ir aprūpinimo laivas „Jotvingis“ (N42). O 2015 m. didžiųjų burlaivių regatos startui iš Klaipėdos talkino patrulinis laivas „Aukštaitis“ (P14).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius