Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 16

Klaipėdos apskrityje išnyks dar 5 sąvartynai

Vykdant valstybinę atliekų tvarkymo sistemos reformą Klaipėdos apskrityje rugpjūčio mėnesį pradėti 5 rajoninių sąvartynų uždarymo darbai, kuriuos planuojama baigti iki šių metų pabaigos.
Klaipėdos Dumpių sąvartynas
Klaipėdos Dumpių sąvartynas / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Nuo 2009 metų visų septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių atliekos vežamos į Dumpių regioninį sąvartyną. Apskrityje jau visiškai sutvarkytos 32 užterštos teritorijos ir nelegalūs šiukšlynai, rekultivuotas ir apželdintas didžiausias apskrityje Glaudėnų (Kalotės) sąvartynas.

„Sistemos reformą pradėjome 2003 metais ir dabar esame peržengę darbų pusiaukelę. Pastatėme naują ekologiškai saugų Dumpių sąvartyną, baigiame sutvarkyti ir apželdinti senuosius sąvartynus, o kitąmet visoje apskrityje pradėsime didžiųjų ir kompostuojamų atliekų priėmimo aikštelių statybą“, - sakė Šarūnas Reikalas, Klaipėdos regioninio atliekų tvarkymo centro direktorius.

Iš viso Klaipėdos apskrities sąvartynų sutvarkymui ir regioninio sąvartyno statybai buvo skirta 40 mln. 570 tūkst. litų, iš kurių 20 mln. 251 tūkst. finansuoja ES Sanglaudos fondas.
 
Rekultivuojant rajoninius sąvartynus reikės nulyginti jų šlaitus, įrengti nuotekų surinkimo sistemas, uždengti lietui nepralaidų sluoksnį, užpilti atliekų kalnus dirvožemiu ir juos apželdinti.

Taip yra sutvarkytas buvęs Klaipėdos miesto Glaudėnų (Kalotės) sąvartynas. O šiuo metu analogiški darbai atliekami Klaipėdos rajono savivaldybės Kiškėnų, Palangos miesto Joskaudų, Skuodo rajono Puodkalių, Kretingos rajono Ankštakių ir Neringos miesto sąvartynuose.

Rekultivacijos darbus atlieka viešųjų pirkimų konkursus laimėjusios bendrovės iš Telšių, Plungės, Kvėdarnos. Penkių rajoninių sąvartynų sutvarkymui numatoma išleisti 15 mln. 660 tūkst. litų.

Kitąmet Klaipėdos apskrityje bus pradėtas tvarkyti Šilutės rajono Rumšų sąvartynas ir pabaigta Neringos miesto sąvartyno rekultivacija. Šiuos darbus ketinama finansuoti pasitelkiant ES fondų lėšas iš 2007–2013 metų programos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius