-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04 /16:45

Klaipėdos apylinkės prokuratūrai vadovaus Žilvinas Šiurna

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pasirašė įsakymą dėl Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro paskyrimo 5 metų kadencijai. Į šias pareigas nuo liepos 15 dienos paskirtas Žilvinas Šiurna.
Prokuratūra
Prokuratūra / Prokuratūros nuotr.

Ž.Šiurna nuo 2017 m. rugsėjo iki šiol ėjo Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

Savo karjerą prokuratūroje Ž.Šiurna pradėjo 2007-aisias, Akmenės rajono apylinkės prokuratūroje. Nuo 2014-ųjų balandžio buvo perkeltas į Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūrą ir prokuroro pareigas ėjo iki 2017 m. rugsėjo.

Atrankos komisija išskyrė tokias Ž.Šiurnos savybes kaip dalykiškumas, konkretumas. Taip pat buvo įvertinta prokuroro ilgametė patirtis teisėsaugos institucijose. Ž.Šiurna kolegoms pažįstamas kaip aktyvus ir iniciatyvus prokuroras.

BNS rašo, kad vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos išvadoje nurodoma, jog į šias pareigas kandidatavo keturi prokurorai.

Tinkamiausiais užimti šias pareigas komisija pripažino Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorą Vilių Paulauską, surinkusį 77,2 balo, ir Ž.Šiurną, surinkusį 69,8 balo.

Komisijos išvadoje pabrėžiama, jog abu kandidatai laikomi lygiaverčiais.

Kaip BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, šie balai yra tarpinis vertinimo rezultatas, nes balai skiriami atsižvelgiant daugiausia į formalius kriterijus.

„Bendraujant su pretendentais komisija turi antrą vertinimo etapą, kuriame iš įvertintų balais pretendentų jie teikia tuos, kurie yra tinkami. (...) Ir jau generalinis prokuroras renkasi iš lygiaverčių kandidatų“, – sakė ji.

„Generalinis prokuroras turi pasirinkimo teisę, nes jis formuoja komandą“, – pridūrė E.Martinonienė.

Kiek balų surinko kiti du prokurorai, atrankos komisijos išvadoje neskelbiama. Pasak E.Martinonienės, taip yra todėl, kad jie nepateko į tolesnį atrankos etapą ir komisijos nebuvo vertinti kaip tinkamiausi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius