-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 06

Klaipėdos arenai gali prireikti papildomų lėšų

Pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską penktadienio rytą lankęsi „Vėtrūnos“ vadovai patikino, kad Klaipėdos arena bus užbaigta laiku, tačiau tam gali prireikti dar kelių milijonų papildomiems darbams atlikti.
Klaipėdos arenos įkurtuvės nusikėlė.
Klaipėdos arenos įkurtuvės nusikėlė jau kelis kartus. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Anot V.Grubliausko, nuomonės apie statomas Klaipėdos ir Kauno arenas susidariusi ne kokia. „Nebėra jokių alternatyvų, arena turi būti užbaigta laiku“, – kelis kartus pabrėžta susitikime.

„Vėtrūna“ pabrėžė, kad jokių alternatyvų ir nesvarsto, arena turės būti užbaigta. Užbaigtuves planuojama birželio 28 d.  Tačiau priėmimo komisiją norima priimti dar anksčiau, kad vėliau priėmimo procesas neužsitęstų.

Šiuo metu arenoje dirba apie 400 statybininkų: baigiama sutvarkyti aplinką, vyksta vidaus apdaila. Per artimiausius porą mėnesių bus įsisavinta apie 26 mln. Lt. Didžioji dalis jų skirta įrangai. Kitą savaitę Klaipėdos jūrų uostą turėtų pasiekti pirmosios kėdės.

Tačiau gali būti, kad prireiks dar papildomų finansų – pakoreguotame projekte vėdinimo sistemos atskirtos, tam gali prireikti atlikti papildomų pirkimų. Iš viso skaičiuojama, kad tie darbai gali siekti apie 10 mln. Lt., tačiau dalį šios sumos galima padengti iš tos dalies, kurią pavyko sutaupyti, pavyzdžiui, perkant kėdes.

„Vėtrūnos“ valdybos pirmininkas Vytautas Banys pabrėžė, kad tiek Klaipėdos „Švyturio“, tiek Kauno „Žalgirio“ arenos yra netipinės, todėl kai kurių darbų apimtis ir išlaidas sunku įvertinti.

Kitą savaitę arenas dar turėtų apžiūrėti „FIBA“ atstovai, po dar po dviejų – ir rinktinių, dalyvausiančių čempionate, atstovai. Jie ketina apžiūrėti ne tik areną, bet ir viešbučius, kur apsistos krepšininkai.

Pirmasis renginys, numatomas „Švyturio“ arenoje – grupės „Smokie“ koncertas liepos 28-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius