-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 07

Klaipėdos arenos valdymas oficialiai perduotas operatoriui

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai bei bilietų platinimo agentūra „Bilietai.lt“ ir konsorciumas „Makroconcert“ oficialiai pasirašė statomos Klaipėdos arenos valdymo sutartį.
Skubama iki šalčių uždaryti pastatą, kad darbininkai galėtų sparčiai dirbti viduje. Nuo pirmadienio ketinama dengti stogą.
Skubama iki šalčių uždaryti pastatą, kad darbininkai galėtų sparčiai dirbti viduje. Nuo pirmadienio ketinama dengti stogą. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Daugiafunkcinės arenos valdytojai, kiek anksčiau sutarę dėl nulinio koncesijos mokesčio, įsipareigojo areną miesto reikmėms 2011–aisiais vyksiančio Europos krepšinio čempionato metu užleisti 4 dienas per savaitę nemokamai. Tačiau, jei prireiks, miesto savivaldybė ieškos būdų, kaip areną išsinuomoti dažniau. Kokios bus nuomos sąlygos, valdytojai tarsis statybų eigos metu. 

Analogiška sutartį operatorius bei uostamiesčio savivaldybė pasirašys ir su V.Knašio krepšinio mokykla, kuri rengiama arenos pastate. Anot konsorciumo įgaliotosios atstovės ir UAB „Klaipėdos arenos“ valdybos pirmininkės Jolitos Krickės, arenos statybų tikslas yra į uostamiestį pritraukti kuo daugiau sporto šakų, deramasi ir su vienu iš didžiausių parodų organizatoriumi „Expo vakarai“. Valdybos pirmininkė akcentavo, jog įrengiant areną sieks kokybės, tačiau bus kreipiamas dėmesys ir į ekonomišką jos eksploatavimą. J.Krickė prabilo ir apie tai, jog „Klaipėdos arenos“ pavadinimo gali ir nelikti.

Statybos atsilieka 2 mėnesius

Pasak miesto mero Rimanto Taraškevičius, jau aišku, kad iki gruodžio 31–osios, kaip planuota, Klaipėdos arenos statybos nesibaigs, nes nuo statybų grafiko atsiliekama dviem mėnesiais. Kliūtys, statant areną, buvo įvairios: laiku neatvežtos statybinės medžiagos, techninės dokumentacijos rengimo trikdžiai, prastos oro sąlygos bei pusantrų metų trukęs teisminis procesas dėl operatoriaus parinkimo.

„Pusantrų metų užsitęsę teisminiai ginčai parodė tam tikras mūsų teisinės sistemos problemas, kitaip tariant, pamatėme, kaip galima teisėtais būdais tempti laiką. Buvo padaryta meškos paslauga, nes operatorius į procesą įsitraukė jau įpusėjus statyboms“, – sakė R. Taraškevičius.  Pasak miesto vadovo, svarbiausia laiku uždaryti pastatą, kad jame per šalčius galėtų dirbti darbininkai, tad jau nuo pirmadienio ketinama dengti stogą, kuriam pirmoji partija medžiagų atgabenta šiandien.

Griuvėsius papuoš

Nors Klaipėdos arenos statybos sparčiai juda, akis vis dar bado jos teritorijoje prie Baltijos prospekto stūksantys senieji sporto komplekso griuvėsiai. Juos, vasarą arenos statybvietėje lankęsis Krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas siūlė nugriauti. Tačiau, pasak uostamiesčio mero, to padaryti neįmanoma. Jo teigimu,  žemės sklypas nuomos teise priklauso  įmonei „VP Market“. „Kalbėta su „VP Market“ turto valdymo grupe, tačiau nugriauti neįmanoma, nes jie tuomet praras žemės nuomos teisę“. Meras šypsodamasis sakė, kad sklypo nuomininkai įpareigoti Krepšinio čempionato metu griuvėsius dailiai papuošti.

„15min.lt“ primena, kad  daugiafunkcinę sporto ir pramogų areną Klaipėdoje 2008–aisiais projektavo Kauno bendrovė „Miestprojektas“, o statybų rangovu 2009–aisiais paskirta įmonė „Vėtrūna“. Oficialiai 6,5 tūkst. žiūrovų talpinsiančios arenos statybos turėtų būti baigtos iki gruodžio 31 dienos, tačiau tikėtina, kad pastatas duris renginiams atvers kitų metų pavasarį.    

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius