Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Klaipėdos biudžetui gresia apkarpymas

Jei Seimas palaimintų pakoreguotą nacionalinio biudžeto projektą, skaudus smūgis būtų suduotas Klaipėdai. Uostamiesčio savivaldybės biudžetui grėstų dar didesnis apkarpymas.
Klaipėdos savivaldybė dėl nacionalinio biudžeto koregavimo gali netekti apie 15 mln. Lt.
Klaipėdos savivaldybė dėl nacionalinio biudžeto koregavimo gali netekti apie 15 mln. Lt. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Klaipėda negautų apie 15 mln. Lt surenkamo gyventojų pajamų mokesčio. Anot uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, per pirmąjį šių metų ketvirtį į miesto biudžetą negauta tik apie 1 mln. 300 tūkst. Lt planuotų pajamų. „Nors nedarbas didėja, gyventojų pajamų mokestis renkamas sėkmingai. Pajamų planas yra įvykdytas net 98,5 proc., – kalbėjo meras. – Nežiūrint į šį rodiklį, man tai nekelia didelio džiaugsmo, nes, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gyventojų pajamų mokesčio gauta 1 mln. 431 tūkst. Lt mažiau.“

Didžiausią nerimą kelia tai, kad Vyriausybė planuoja iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto atimti beveik 15 mln. Lt. To priežastis – ketinama mažinti gyventojų pajamų mokesčio dalį.

Anot mero, jei taip nutiktų, nukentėtų kiemų valymas, biudžetinių įstaigų išlaikymas, jaunimo papildomo ugdymo ir užimtumo bei maitinimo švietimo įstaigose organizavimas, sveikatos programų rengimas ir įgyvendinimas. „Jei bus priimtas pakoreguoto nacionalinio biudžeto projektas, finansavimas šioms sritims labiausiai nukentės“, – apgailestavo R.Taraškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius