Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 11

Klaipėdos blusų turgus kvies dažniau

Antrus metus organizuojamas Klaipėdos blusų turgus nuo šiol lankytojus vilios ir šeštadieniais.
Blusų turgus turi savo ištikimuosius prekeivius.
Blusų turgus turi savo ištikimuosius prekeivius. / Jorės Janavičiūtės/15min.lt nuotr.

Jei sekmadienį būtumėte vaikščioję nurimusiomis Klaipėdos gatvelėmis ir pasukę į Senamiesčio pakraštyje esančią Aukštąją gatvę prie Parodų rūmų, jus būtų pasitikęs gera energija pulsuojantis blusų turgus. Čia galima išvysti pačių įvairiausių dalykėlių: nuo žaislų, batų, savadarbių auskarų, sidabrinių žvakidžių, pašto ženklų iki antikvarinių ginklų, šalmų, karinių uniformų, egzotiškų muzikos instrumentų.

Hobis, o ne darbas

Knygomis ir ženkliukais prekiaujantis 70-metis Romas tikino, jog jam blusų turgus yra daugiau hobis nei darbas, nors, anot jo, kai kurie žmonės čia prekiauti ateina ir dėl lėšų trūkumo.

„Mėgstu bendrauti, o tai ir daugybę gerų emocijų gaunu blusturgyje. Man svarbu ne brangiai parduoti. Sakykim, neseniai abu „Anos Kareninos“ tomus pardaviau vienai mergaitei už 15 Lt. Man svarbu, kad knyga bus perskaityta“, – pasakojo jis.

Romas teigė retai kada perkantis iš kitų pardavėjų, tačiau kartais šie iš jo perka ženkliukus ar panašias kolekcines vertybes ir perparduoda. Prekeivis  pasidalijo ir savo nuomone apie antikvarinių daiktų kolekcionavimą: „Antikvariatu nesidominčiam žmogui sovietinis ženkliukas gali nieko nereikšti, o kolekcininkai ir pardavėjai žino ženkliukų temas, aplinkybes kada ir kodėl jie buvo gaminami. Tokius dalykus smagu rinkti, nes dabar jų taip paprastai neįsigysi.“

Vienintelis dalykas, kuris Klaipėdos blusų turguje Romui užkliūna – tai kad turgus įsikūręs senamiesčio užkampyje. Vieta graži, bet joje trūksta gyvybės.

Laukia kruizinių laivų

Pakalbintas fotografas Saulius, turguje prekiaujantis vinilinėmis plokštelėmis ir šmaikščiai dekoruotomis degtukų dėžutėmis, antrino prekeiviui Romui – jis taip pat čia prekiauja daugiausiai dėl smagumo, taip pat dėl nostalgijos vaikystei – gaila išmesti to laikotarpio plokšteles. Saulius pastebėjo, kad praeitais metais geriau sekėsi prekiauti – galbūt dėl to, jog blusų turgus Klaipėdoje buvo naujiena. Dabar geriausiai sekasi, kai atplaukia kruizinis laivas.

Turgaus organizatorius Marius Tumšys turi gerą naujieną prekeiviams – blusų turgus nuo šios savaitės veiks ir šeštadieniais, ir sekmadieniais nuo 10 iki 14 val. Šeštadienį rengti blusturgį sugalvota, mat tądien yra turgaus diena ir gatvėse šurmuliuoja daugiau žmonių.

M.Tumšio teigimu, blusų turgaus yra labiau renginys nei tiesiog turgus. Jį organizuoti buvo sugalvota, mat senamiesčiui reikia traukos centro, veiksmo, šurmulio, reikia, kad žmonės prekiautų, mainytųsi ir kuo daugiau bendrautų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius