Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

Klaipėdos darželiams leista pradėti šildytis

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pasirašė įsakymą, kuriuo ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai įgaliojami savarankiškai įjungti šildymą pagal poreikį.
Klaipėdos darželiams leista pradėti šildytis.
Klaipėdos darželiams leista pradėti šildytis. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Dėl šildymo sezono pradžios gyventojams administracijoje bus svarstoma pirmadienį. Meteorologai nuolat stebi oro temperatūros svyravimus ir pastebi, jog ji yra arti kritinės ribos, kuomet šildymo  sezonas turėtų būti pradėtas, tačiau jos nesiekia.

Savivaldybės administracija gauna  pavienių gyventojų prašymus pradėti šildymo sezoną. Uostamiesčio gydymo įstaigos jų  vadovų sprendimu gali pradėti šildytis savarankiškai, o daugiabučių namų gyventojams  šildymas įjungiamas tuomet, kai už jo pradžią pasisako daugiau kaip 50 procentų gyventojų.

Butų savininkai, nusprendę pradėti šildymo sezoną anksčiau, negu jis oficialiai paskelbtas, gali susidurti su kompensavimo už šildymą problema. Kompensacijos už šildymą nemokamos tol, kol savivaldybės administracijos direktorius  savo įsakymu nepaskelbia sezono pradžios.

„Klaipėdos energija“ neturi duomenų, ar jau pradėjo šildytis kuris nors daugiabutis, tačiau skelbiama, kad šilumos sąnaudos padidėjusios maždaug 25 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius