Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Klaipėdos finansai: atsipalaiduoti nevalia

Praėjusią savaitę patvirtinus šalies biudžetą, paaiškėjo, kokie metai laukia uostamiesčio: Finansų ministerija numatė, kad Klaipėda turės surinkti 30 mln. Lt daugiau nei buvo numatyta šiais metais.
Anot A.Špučienės, atsipalaiduoti Klaipėdai - dar ne laikas.
Anot A.Špučienės, atsipalaiduoti Klaipėdai - dar ne laikas. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Apie 14 mln. Lt turės būti grąžinta į šalies iždą. Finansų ministerijos skaičiavimais, kitąmet į Klaipėdos biudžetą turėtų būti surinkta apie 372 mn. Lt. – šių metų pradinis biudžetas buvo 341 mln., vėliau jis buvo patikslintas ir siekė 359 mln. Lt.

Klaipėda, kaip ir Palanga, Panevėžys bei Kaunas, dalį lėšų turės grąžinti į šalies biudžetą. Visos šios keturios savivaldybės biudžetą turėtų papildyti 30 mln. Lt. Vien Klaipėdos dalis sieks 14 mln.
Anot uostamiesčio savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės, užsibrėžtas planas – sudėtingas. „Vien gyventojų pajamų mokesčio turi būti surinkta 255 mln., kai šiais metais šis planas siekė 216 mln. Tai reiškia, kad Klaipėdoje ekonomika turi tiek atsigauti, kad atsiras arba daug naujų darbo vietų, arba pakils atlyginimai“, – teigė A.Špučienė.

Paklausta, kaip kitąmet gyvens klaipėdiečiai, A.Špučienė pacitavo kitų metų šalies biudžeto preambulėje suformuotą teiginį, jog ekonominė būklė išliks itin sunki ir kitais metais, ir nėra pagrindo konstatuoti, kad būtų numatoma gauti ar sukaupti lėšų, reikalingų nesumažintiems atlyginimams ar pensijoms mokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius