Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Klaipėdos gelbėtojai baigia sezoną

Šiandien Klaipėdos sekinančiųjų gelbėjimo tarnyba oficialiai baigia darbą paplūdimiuose. Pastarosiomis dienomis tarnybos darbuotojai atlieka inventorizaciją, ardo gelbėtojų postus.
A.Siakki teigė, jog praėjęs sezonas – pirmasis, kai jūroje ties Klaipėda nenuskendo nė vienas žmogus.
A.Siakki teigė, jog praėjęs sezonas – pirmasis, kai jūroje ties Klaipėda nenuskendo nė vienas žmogus. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Praėjęs vasaros sezonas uostamiesčio gelbėtojams buvo intensyvus, nes poilsiautojų prie jūros netrūko. Tačiau tai buvo pirmas sezonas, kai jūroje nenuskendo nė vienas žmogus. Kur kas mažiau buvo ir skendusiųjų: vasarą gelbėtojai iš vandens gniaužtų ištraukė 16 žmonių. Palyginti su praėjusiais metais – tai beveik keturis kartus mažesnis skaičius.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki džiaugėsi komandos darbu ir tikino, jog nenuleis kartelės ir ateinantį sezoną: „Prevencinis darbas davė rezultatų, tai pirmas sezonas, kai pavyko išvengti aukų jūroje.“ Pasak specialisto, karštojo sezono metu gelbėtojams ne kartą teko drausminti įkaušusias kompanijas, saugoti vaikus, paklydusius nuo tėvų. Jų šiemet buvo kaip reta daug.

Keletas  mažamečių Klaipėdos paplūdimiuose lankėsi be tėvų priežiūros. Tarp jų buvo net penkerių metų mažyliai.  Gelbėtojams tekdavo ieškoti ne tik vaikų, bet ir jų tėvų: suaugusieji užsimiršę leisdavo savo atžaloms nuklysti, o šie vėliau ieškodavo tėvų. Neretai į pagalbą buvo kviečiami ir policijos pareigūnai, kurie padėdavo nuraminti įsilinksminusius ir vandenin besiveržiančius poilsiautojus.

Baigę darbą paplūdimiuose, gelbėtojai mėnesį atostogaus. Šaltojo sezono metu, pasak A.Siakki, bus ruošiamos naujos gelbėtojų mokymo programos, ketinama peržiūrėti, kokių darbo priemonių trūksta ir pan. Balandžio mėnesį prasidės naujų gelbėtojų atrankos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius