Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 04 20

Klaipėdos hospisas plečia savo veiklą

Pirmojo karantino metu daug visuomenės dėmesio sulaukęs Klaipėdos hospisas šiandien plečia savo veiklą naujose patalpose ir planuoja teikti dar daugiau paslaugų.
Klaipėdos hospisas
Klaipėdos hospisas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Klaipėdos hospiso vadovė Rasa Dagienė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad šiuo metu veikla jau vykdoma buvusio Klaipėdos odos ir venerinių ligų dispanserio patalpose Jūros gatvėje. Hospisas patalpas nuomoja iš jas įsigijusios įmonės „Stemma group“, kuri yra „Memelio miesto“ ir kitų Klaipėdoje vystomų projektų savininkė.

„Stemma Group“ atstovė Janina Kerpaitė „Vakarų ekspresui“ pasidžiaugė, kad pavyko patalpoms rasti tinkamus nuomininkus, nes kurį laiką pastatas buvo tuščias.

„Patalpos yra nemažos, medicininės paskirties, nesinorėjo to prarasti“, - sakė J. Kerpaitė. Anot jos, pritaikant patalpas hospisui yra atliktas kosmetinis remontas.

„Mūsų senosios patalpos, esančios toje pačioje Jūros gatvėje, šiuo metu remontuojamos. Remontą planuojame baigti rugsėjį ir tikimės, kad sėkmingai dirbsime abiejuose pastatuose“, - planus atskleidžia R. Dagienė. Anot jos, įstaiga ne tik plečiasi, bet ir gali pasiūlyti paslaugų, kurių niekas kitas mieste nesiūlo. Tai skausmo gydytojo paslaugos, kurios kompensuojamos ligonių kasų, ir geriatro paslaugos senyviems žmonėms.

Reikia laukti eilėje

„Šiuo metu yra eilės, kad patektų pas mus, todėl nuo rudens jau turėtume padėti daugiau žmonių“, - sakė hospiso vadovė. Anot jos, šiuo metu hospise yra 36 vietos pacientams.

Koplyčia, kuri įsikurs kieme esančiame pastate, bus skirta įvairių tikėjimų žmonėms. Joje kartą per savaitę lankysis klebonas.

„Tai buvęs ūkinis pastatas, jis visiškai renovuotas, perstatytas ir ten bus koplyčia, kineziterapijos kabinetas, atsisveikinimo su mirusiuoju vieta, taip pat ūkinės patalpos, reikalingos mūsų įstaigos veiklai“, - sakė R. Dagienė. Anot jos, Klaipėdos hospisas apsigynė ir nuo jam pirmojo karantino metu mestų kaltinimų dėl veiklos pažeidimų.

„Daugiau galėtų pakomentuoti teisininkai, bet tai, kad teisme apsigynėme prieš sveikatos centrą, rodo, kad pas juos kažkas negerai, o ne pas mus“, - sako R. Dagienė. Anot jos, geriausias įstaigos veiklos įvertinimas yra tai, kad šiemet Klaipėdos hospise yra teikiama daugiau paslaugų, kurias finansuoja teritorinės ligonių kasos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius