Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos institucijos su kariuomenės atstovais aptarė pasiruošimą mobilizacijai

Apie 80 Klaipėdos civilinių institucijų ir Lietuvos kariuomenė derino veiksmus mobilizacijos metu, šeštadienį pranešė Lietuvos kariuomenė. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Buvo aptartos užduotys, reikalingos mobilizacijos pasiruošimui.

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atstovai supažindino su valstybės mobilizacijos sistemos algoritmo veikimu, institucijų ir ūkio subjektų svarba mobilizacijos procese.

„Šio renginio idėja buvo pakviesti Klaipėdos miesto ir apskrities gyvybiškai svarbių funkcijų užtikrinimo institucijų vadovus. Vienas iš pagrindinių tikslų yra sujungti atskiras užduotis į vieną aiškų tikslą. Artimiausiu metu Lietuvos kariuomenė ir Klaipėdos miestas ruošiasi bendroms mobilizacijos pratyboms, ir šis žingsnis vienas iš pirmųjų koordinuojant bendrus veiksmus“, – išplatintame pranešime teigė brigados „Žemaitija“ vadas pulkininkas Aurelijus Alasauskas.

Renginys vyko brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje. 

Prie renginio prisidėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos trečioji rinktinė, Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos ir Dragūnų batalionai, Specialiųjų operacijų pajėgų Kovinių narų tarnyba, Karo policija, Karo medicinos tarnyba ir NATO sąjungininkai iš Portugalijos. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius