Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Klaipėdos jaunimas išbandė save kariūnų kailyje (nuotraukos)

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ (KLAS) nariai, jais besiruošiantys tapti bei penketas padaužų vaikų iš Vaikų teisių tarnybos sugalvojo išbandyti savo jėgas ir nors vienai dienai pabūti kariūnų kailyje.
Išbandyti techniką knietėjo visiems.
Išbandyti techniką knietėjo visiems. / E.Tolušytės nuotr.
Temos: 2 Stalas Klaipėda

Pasipuošę karinėmis uniformomis su jaunųjų šaulių pagalba, 40-ies jaunuolių būrys įžygiavo į Rukloje esantį Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotą pėstininkų batalioną.

Iš pradžių jaunimui Krašto apsaugos ministerijos viešųjų ryšių atstovas L. Bratikas video prezentacijos  metu supažindino su Lietuvos kariuomene, jos indėliu į NATO ir kodėl svarbu Lietuvai turėti savo kariuomenę. Po diskusijų jaunimas buvo pakviestas susipažinti su turima technika bei moderniais ginklais. Dalyviai galėjo netik įlįsti į šarvuotį, pabūti karinio džipo vairuotojais, bet ir išbandė jėgas išardydami ir surinkdami ginklus.

Po be galo sočių kareiviškų pietų aktyviausias Klaipėdos jaunimas  žygiavo į atokesnį skverelį, kur kariai juos mokino maskavimosi gudrybių, o po to, aidint sprogimams, su tikrais ginklais jie dalyvavo karinės taktikos užsiėmimuose.

Įpusėjus dienai su didele kareivių palyda jaunimas buvo pakviestas prie daug įspūdžių visiems palikusio „Vilko tako“. Norėdami įveikti šį kliūčių ruožą jaunuoliai turėjo dirbti kaip viena komanda. Tik tuomet buvo lengviau įveikti  3 metrų sieną, šliaužti purvų takais, landžioti ankštais, tamsiais, ilgais tuneliais  ir nardyti po dumblinas kūdras.

Anot projekto organizatorių, Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“, šis netradicinis projektas „Karinės praktikos diena“  buvo skirtas  skatinti jaunimo pilietiškumą, sportinį aktyvumą bei domėjimąsi Lietuvos kariuomenės veikla. Asociacija taip pat išreiškia viltį, kad projektas taps netik jos tradiciniu renginiu, bet ir paskatins kitas organizacijas domėtis tokio pobūdžio projektais, o jaunus žmones siekti karininko karjeros.
 

E.Toluaytės nuotr./Jaunimas susipažino su technika.
E.Tolušytės nuotr./Jaunimas susipažino su technika.
E.Toluaytės nuotr./Kariūniakos linksmybės.
E.Tolušytės nuotr./Kariūniškos linksmybės.
E.Toluaytės nuotr./Jaunuolių būrys.
E.Tolušytės nuotr./Jaunuolių būrys.
E.Toluaytės nuotr./Jaunuoliai vienas kitam spalvino veidus.
E.Tolušytės nuotr./Jaunuoliai vienas kitam spalvino veidus.

 

E.Toluaytės nuotr./Su aautuvais rankose.
E.Tolušytės nuotr./Su šautuvais rankose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius