-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje veiklą atnaujino Kraujagyslių chirurgijos skyrius, penkios medikės tapo herojėmis

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje veiklą atnaujina Kraujagyslių chirurgijos skyrius, buvęs uždarytas dėl identifikuoto koronaviruso atvejo.
Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje lankosi FNTT pareigūnai.
Klaipėdos Jūrininkų ligoninė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Kaip informuoja ligoninės administracija, į darbą grįžo saviizoliacijoje buvę medikai. Visi jie buvo ištirti dėl koronaviruso ir nė vienam jų infekcija nebuvo nustatyta.

Virusas nustatytas penkiolikai medikų

COVID-19 infekcija nuo pandemijos pradžios nustatyta penkiolikai Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojų, iš kurių – 3 gydytojai, 3 slaugytojai ( balandžio 2 d. duomenys).

Saviizoliacijoje šiuo metu yra 70 ligoninės darbuotojų, iš kurių – 15 gydytojų.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdos jūrininkų ligoninė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdos jūrininkų ligoninė

Ligoninėje gydomas vienas infekuotas pacientas, kuris atvežtas iš Tauragės dėl patirto miokardo infarkto. Kadangi ligoninė yra ūminių insultų ir infarktų gydymo centras (klasteris) Vakarų Lietuvoje, teikti skubią pagalbą insulto ar infarkto atveju privalo ir infekuotiems pacientams.

Ligoninėje stebimi dar du galimai infekuoti pacientai. Jiems atliktas tyrimas, laukiama atsakymų.

Vienas pacientas, kuriam buvo nustatyta infekcija, išleistas gydytis į namus, nes jo sveikatos būklė pagal SAM rekomendacijas leido priimti tokį sprendimą. Pacientas jautėsi gerai, simptomai nebuvo ryškūs.

Šie pacientai gydomi specialiose izoliuotose laikino stebėjimo palatose.

Siekiant valdyti infekcijos protrūkį, apsaugoti medikus ir pacientus, ligoninė imasi radikalių priemonių. Buvo sustabdyta dviejų – Abdominalinės chirurgijos ir Kraujagyslių chirurgijos – skyrių veikla. Pastarasis, kaip jau minėta, praėjus izoliacijos laikui, savo veiklą atnaujino.

Slaugytojos izoliavosi su pacientais

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga teigė, kad apie susirgusius medikus žinia nuskambėjo, tačiau, mažai kam teko girdėti, kad izoliacijoje – Kraujagyslių chirurgijos skyriuje – kartu su pacientais liko jiems padėti ir trys ligoninės slaugytojos bei dvi pagalbinės medicinos darbuotojos.

Algirdo Venskaus nuotr./Jonas Sąlyga
Algirdo Venskaus nuotr./Jonas Sąlyga

„Mūsų ligoninė šiandien dėkoja savo penkioms, herojėmis tapusioms, medicinos darbuotojoms. Šios nuostabios moterys visą savaitę atsiskyrė nuo savo šeimų ir izoliavosi kartu su kraujagyslių chirurgijos skyriaus pacientais. Jos aštuonias paras rūpinosi izoliuotais sunkiais ligoniais – po galūnių amputacijų, kaklo ir pilvo kraujagyslių protezavimo operacijų, kojų kraujagyslių stentavimų. Darbuotojos teikė jiems būtinąją pagalbą, slaugė ir saugojo jų sveikatą. Didžiuojamės turėdami pasišventusius medicinos darbuotojus, kurie sutinka pasiaukoti ir nepabūgsta aštuonias paras praleisti sveikatos sargyboje“, – teigė J.Sąlyga.

Nors darbuotojos neslėpė nerimo dėl laukiamų koronaviruso tyrimų rezultatų, ilgėjosi namų, vakarais, saugodamos ligonių rimtį, visos susirinkdavo kabinete, užsidarydavo duris ir uždainuodavo, tačiau nuo ligonių visiškai pasislėpti nepavyko – ryte vis vien susilaukdavo nuoširdžių komplimentų iš savo pacientų.

„Taip šiuo neramiu laikotarpiu darbuotojos kartu su pacientais kūrė itin šviesią prošvaistę šioje sunkioje kovoje ir dalinosi šiltomis emocijomis“, – pabrėžė ligoninės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius