-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 16

Klaipėdos lėlių teatre – keraminės lėlės

Klaipėdos lėlių teatre pristatoma menininkės iš Vilniaus Ievos Bunokaitės keramikinių lėlių parodą.
Klaipėdos lėlių teatre atidaroma originali paroda.
Klaipėdos lėlių teatre atidaroma originali paroda. / Organizatorių nuotr.

Ieva naudoja aplikaciją, keramines lėles, audinius, siūlus, gėles, įvairias birias medžiagas, fotografijas ir pan. Besimokydama mokykloje Ieva aktyviai dalyvavo dailės būrelio veikloje, lankė R. Bičiūno dailės studiją „Paletė“, baigė neakivaizdines studijas Maskvos Liaudies universitete.

Nuo 1992 m. dirbo Lietuvos kino studijoje animacinių filmų dailininke – režisiere. 1997 m. Tapo Kinematografininkų sąjungos nare.

Dailininkė surengė penkiolika personalinių tapybos  darbų parodų. Taip pat dalyvavo bendruose projektuose. Sukūrė vienuolika animacinių filmų, kurie buvo pristatomi festivaliuose.

Dažniausia filmų scenarijus kuria pagal lietuvių liaudies pasakas. Taip kilo mintis panaudoti keraminius personažus, kurie, autorės manymu, labai tinka perteikti pasakų žanrą. Su kiekvienu filmu keičiasi ir animatorės stilius– autorei įdomu išbandyti kažką naujo, nuolat tobulinti personažų  išraiškas, judesius.

Taikantis prie techninių galimybių, keičiasi ir stilius – keramika labai riboja judesius, kadangi personažas gali judėti į viršų, į apačią ir į šonus, bet be didelių pasisukimų. 

Animatorės nuomone, filme svarbiausia yra idėja – visa kita tarnauja jos išraiškai. Svarbu, kad būtų suderinti ir kompozicija, ir judesys, ir personažas, ir koloritas, ir muzika, tada galutinis rezultatas– geras filmas. 

Klaipėdos lėlių teatre esančią parodą, galima aplankyti antradieniais– penktadieniais 13 val.– 18 val., bei šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 11 val. Iki 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius