-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

Klaipėdos meras dėl COVID-19: „Nusprendėme nelaukti“

„Situacija kaista ir Klaipėdoje taip pat“, – teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Penktadienį skubiai surengtas pasitarimas, nuspręsta testuoti daugiau žmonių, įvesti ketvirtą mobiliųjų punktų pamainą, riboti popamokines veiklas. Taip pat numatyta pokyčių savivaldybės darbe.
COVID-19 patikros punktas Vilniuje
Klaipėdoje planuojama įvesti ketvirtą mobiliosios patikros punkto pamainą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdos apskrityje penktadienį nustatyti 38 nauji atvejai, 16 jų mieste. Skelbiama apie židinį E.Galvanausko profesinio mokymo centre. Kiek anksčiau prie nuotolinio ugdymo grįžta Vydūno gimnazijoje. Iš viso yra apie 11 židinių. Dominuoja mokymo įstaigos, kelios privačios įmonės.

22 pacientai gydomi ligoninėje, 3 jų reanimacijoje.

Penktadienį uostamiesčio savivaldybėje surengtas pasitarimas dėl infekcijos valdymo, kuriame dalyvavo meras Vytautas Grubliauskas ir administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Kitą savaitę planuojama surengti Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdį.

Planuojama didinti testuojamų asmenų skaičių iki 200, įvesti ketvirtą pamainą mobiliuosiuose punktuose.

Taip pat aptarta situacija dėl maitinimo įstaigų. „Į tai, kas reikalautų ribojimų, reikia žiūrėti atsargiai“, – tikino meras. Anot jo, reikia įvertinti, kas kompensuotų verslo praradimus.

„Akcentas, kuris dominavo – rizikos grupės. Kalbėjome apie popamokinę veiklą, kur suvaldymas rizikos yra gana sudėtingas. Čia srautai maišosi, sueina iš skirtingų mokyklų. Tai kelia dideles rizikas. Todėl, matyt, kitą savaitę šis akcentas bus analizuojamas komisijos posėdyje.

Kaip teigė meras V.Grubliauskas, kol kas nekalbama apie nuotolinį ugdymą visiems vaikams. Ribojimai bus tik ten, kur atsiras atvejų.

Taip pat aptarta ir situacija dėl ligoninių, pacientų lankymo, vyrų dalyvavimo gimdyme. Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad ligoninė yra pasirengusi. Šiuo metu turimų apsaugos priemonių pakaktų bent dviem mėnesiams. „Dabar, kitaip nei pavasarį, žmonės neskuba gultis į ligoninę, ne taip bijo, gydosi namie, gal to poreikio lovų nereikės“, – teigė V.Janušonis. Šiuo metu koronavirusas nustatytas 2 šios ligoninės medikams, 5 yra izoliuoti.

Savivaldybės administracijos direktorius G.Neniškis pristatė pokyčius savivaldybės darbe. „Tam, kad nebūtų situacija, kai savivaldybėje liko dirbti penki žmonės – imamės pokyčių. Atsisakome komandiruočių, bendravimo gyvai, vengiame kontaktų. Darbas vyks pamaininiu principu“, – pasakojo jis.

Taip pat bus ribojamas savivaldybės kavinės darbas, žmonės iš gatvės nebus priimami.

Priminta, kad savivaldybė turi 24 vietas žmonėms, kuriems trūksta vietos saviizoliuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius