Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 10

Klaipėdos meras: pirmiausia KUL turi būti pašalinti visi trūkumai

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad sprendžiant Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) situaciją, pirmiausia svarbu pašalinti visus įstaigoje nustatytus trūkumus.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pirmiausia turi būti pašalinti visi tame akte nurodyti trūkumai, kurių buvo tikrai nemažai, kurie, mano manymu, yra labai rimti. Tai yra pirminis uždavinys, tai turi būti padaryta kiek įmanoma greičiau ir nediskutuojant“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė meras.

Jo teigimu, taip pat svarbu užtikrinti, kad ligoninė kuo greičiau atnaujintų darbą.

„Situacija turi keistis iš esmės. Jeigu situacija iš esmės nesikeis, tada keisti jau reikės tuos, kurie tos situacijos pakeisti negeba“, – sakė V.Grubliauskas.

Taryba ketvirtadienį nusprendė organizuoti tarybos frakcijų seniūnų susirinkimą, kurio metu būtų tariamasi dėl specialios darbo grupės, kuri turėtų padėti ligoninei įveikti iššūkius. Buvo svarstoma, kad toks susirinkimas turėtų įvykti penktadienį, tačiau, pasak V.Grubliausko, to padaryti nepavyko, nes du iš keturių frakcijų seniūnų yra išvykę.

„Tas keliasi iš karto po Velykų. Administracija, vakar girdėjusi visą diskusiją jau šiandien pradeda ruošti tam tikrus apmatus, kaip ir koks turėtų būti rengiamas veiksmų planas, kas turėtų būti deleguojamas to plano rengimui“, – teigė V.Grubliauskas.

Meras sakė iš kilusių diskusijų susidaręs įspūdį, kad taryboje nėra noro kažką proteguoti ir apginti, o situacija vertinama rimtai.

„Vyriausias gydytojas šiuo metu turi tikrai labai daug rimtų įpareigojimų, rimtų darbų, kuriuos privalo daryti, kol jis juo yra“, – sakė jis.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis paskutiniu metu sulaukė kritikos ir raginimų nušalinti jį nuo pareigų dėl situacijos ligoninėje, kur dauguma skyrių uždaryti dėl netinkamos infekcijų kontrolės.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti ir užsiminė, kad medžiaga gali būti perduota teisėsaugai.

V.Grubliauskas sako, kad Klaipėdos taryba, kuri yra ligoninės steigėja, kol kas yra gavusi tik vieną pažymą su dviem išvadomis ir dvylika rekomendacijų.

„Nežinau, kiek kas ko dar turi, bet be jokios abejonės, mes, kaip ir visi, laukiame, koks bus prokuratūros atsakymas, imsis ar nesiims ji to tyrimo. Nuo to turbūt irgi priklauso tolesni veiksmai“, – kalbėjo meras.

Ligoninei beveik keturis dešimtmečius vadovaujantis V.Janušonis pripažįsta, kad buvo padaryta klaidų ir teigia nesilaikąs posto bei gerbtų bet kokį tarybos sprendimą, vis dėlto tvirtina, jog susidūrė su šmeižto ir melo lavina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius