-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 09

Klaipėdos meras santuokoms siūlo savo kabinetą

Kelių dešimtmečių senumo Klaipėdos santuokų rūmai po kelerių metų taps tik istorija. Ateityje santuokas planuojama registruoti miesto rotušėje, kur dabar įsikūrusi miesto valdžia. Kol rotušėje neįruošta tam tinkama Luizės salė, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas jau dabar pasirengęs jaunavedžiams užleisti savo kabinetą ir pats sudalyvauti jų santuokos ceremonijoje.
Į buvusios Klaipėdos rotušės patalpas norima įkurdinti savivaldybės skyrius.
Klaipėdos rotušėje ateityje planuojama įsikurs Civilinės metrikacijos skyrius. Tačiau jau ir dabar panorėjus čia galima susituokti. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kelių dešimtmečių senumo, sovietmečiu pastatytus santuokų rūmus kai kurie jaunavedžiai aplenkia jau dabar, pasirinkdami savo ypatingai dienai kitas vietas – pajūrį, viešbučius, Laikrodžių muziejaus kiemelį, piliavietę ar kitas malonias erdves. Dalis amžiną meilę prisiekia tik bažnyčiose ir santuokų rūmus taip pat aplenkia. Tarp galimų tuoktis vietų Klaipėdos meras Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojams pasiūlė įtraukti ir rotušę – savo kabineto patalpas.

„Kol neturime galutinai įrengtos infrastruktūros rotušėje, Danės gatvėje 17, pasiūliau Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjai tais atvejais, kai jaunavedžiai nori tuoktis kitose vietose, pasiūlyti ir mero kabineto patalpas. Kitose vietose santuokos sudaromos penktadieniais. Jei atsiras norinčiųjų, tai galėtų vykti mero kabinete. Leisiu sau pajuokauti: tai nereiškia, kad pretenduoju tapti etatiniu liudininku ar pabroliu, tačiau jei toks noras būtų, kad dalyvaučiau ceremonijoje, tokia galimybė reali. Tokios iniciatyvos yra buvusios ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose“, – pasakojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šeimininkai – sostinėje

Photos.com nuotr./Vestuviniai žiedai
Photos.com nuotr./Vestuviniai žiedai

Šiuo metu Klaipėdos santuokų rūmai yra Aplinkos ministerijos turtas, juose vykdomos funkcijos – Teisingumo ministerijos žinioje. Klaipėdos valdžia siekia, kad strateginėje miesto vietoje, pačiame centre, esantys santuokų rūmai taptų miesto turtu.

„Prieš perimant turtą savivaldybės žinion, Teisingumo ministerija kelia klausimą, kaip bus užtikrinamos kitos šiuose rūmuose vykdomos funkcijos.  Vienas iš planų – parengus infrastruktūrą rotušėje, sutvarkius Luizės salę, visą funckijų paketą perkelti į rotušę. Ši žinia buvo išsiųsta Teisingumo ministerijai. Jai mūsų siūlymas pasirodė įtikinimas, tad pradedami inicijuoti procesai, kad turtas galėtų pereiti savivaldybės žinion“, – pasakojo meras.

Kol kas nežinia, kas įsikurtų pastate, iš kurio Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai ir jų vykdomos funkcijos būtų perkeltos į rotušę. Anot mero, šiandien savivaldybės pavaldume esančios institucijos yra išsimėčiusios mieste, tad sukeltos į vieną pastatą galėtų dirbti patogiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius