-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos meras teigia nedavęs leidimo kirsti medžių K. Donelaičio skvere

Rekonstruojant Kristijono Donelaičio skverą Klaipėdoje iškirtus dalį medžių miesto meras Arvydas Vaitkus teigia nedavęs leidimo tokiems darbams.

„Po kilusio nepasitenkinimo dėl K. Donelaičio skvere nukirstų medžių, pats šį rytą apsilankiau skvere ir atsakingai pareiškiu, kad nedaviau teisės iškirsti septynių medžių“, – trečiadienį feisbuke paskelbė meras.

Anot jo, komisija, kuri sprendžia – kirsti ar ne medžius, pati priėmė tokį sprendimą. Anksčiau buvo numatyta skvere nukirsti du medžius.

VIDEO: Klaipėdos K.Donelaičio gatvėje iškirstos liepos

„Panašu, kad visoje savivaldybėje dar galioja per ilgą laiką susiklosčiusios tradicijos, kai patys skyrių specialistai ir atskirai sudarytos komisijos priima sprendimus nepasitarę su miesto valdžia. Deja, bet tai turės baigtis, kad ir kaip kitiems tai nepatiktų. Artimiausiu metu sukviesiu specialistus, kad gaučiau objektyvią medžiagą ir metodus, kaip buvo nustatyta, kad medžiai tikrai buvo blogos būklės“, – pranešė A. Vaitkus.

Jis teigė pritariantis kirtimui tik tada, kai tai neišvengiama ir sausio 1-ąją, minint K. Donelaičio gimimo metines, buvo atkreipęs dėmesį, kad aikštėje reikėtų įvertinti dviejų-trijų pavojingai pasvirusių medžių būklę.

A. Vaitkus buvo vienas iniciatorių išsaugoti medžius rekonstruojant Klaipėdos skulptūrų parką. Jo teigimu, kartu su aktyviais klaipėdiečiais pavyko išsaugoti 500 medžių.

„Lygiai taip pat siekiu, kad ir K. Donelaičio skvere medžiai būtų išsaugoti. Galiu patikinti, kad nepalaikau ir nepalaikysiu siūlymų čia vykdyti didžiulius rekonstrukcijos darbus, kurti kavines. Tokių planų nėra!“ – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius