Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 19

Klaipėdos meras teigiamai vertina Lietuvos ir Kazachstano bendradarbiavimo plėtrą

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas susitiko su Kazachstano Nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvos Respublikoje J.E. ponu Galymžanu Koišybajevu.
Pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską  viešėjo Kazachstano Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvos Respublikoje Galymžanu Koišybajevas ir Kazachstano garbės pilietis Benediktas Petrauskas
Pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską viešėjo Kazachstano Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvos Respublikoje Galymžanu Koišybajevas ir Kazachstano garbės pilietis Benediktas Petrauskas / Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Nuoširdaus ir dalykiško pokalbiu metu ponas G.Koišybajevas papasakojo apie Kazachstano socialinį, ekonominį ir politinį gyvenimą. Ambasadorius pastebėjo, kad jo šalis gana sėkmingai išgyveno pasaulinį ekonominį nuosmukį, kadangi Kazachstanas, turtingas naudingomis iškasenomis ir energetiniais resursais, jau prieš keliolika metų sukūrė specialų fondą, kurio lėšos buvo panaudotos ekonominės krizės padariniams sušvelninti.

Ponas G.Koišybajevas palietė ir Kazachstano krovinių tranzito per Lietuvą klausimą, primindamas, kad jo šalis labai suinteresuota plačių ekonominių ryšių su Lietuva plėtojimu. Tam turėtų padėti vasarą planuojamas Klaipėdos verslininkų vizitas į Kazachstaną, o vėliau rudenį – Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės vizitas į Kazachstaną. Ambasadorius išreiškė viltį, kad būtų abipusiai naudingi glaudesni Klaipėdos uosto ir vienintelio Kazachstano uosto prie Kaspijos jūros Aktau ryšiai.

Meras V.Grubliauskas pastebėjo, kad Klaipėdos miestas ir uostas suinteresuoti gerais Lietuvos ir Kazachstano ryšiais, ypač ekonominėje srityje. Mero nuomone, dviejų valstybių žmonių tarpusavio supratimą skatintų ir platesni kultūriniai ryšiai.

Kazachstano ambasadorių lydėjo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys, Kazachstano garbės konsulas Klaipėdoje Benediktas Petrauskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius