Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 25 /11:17

Klaipėdos meras V.Grubliauskas postą sieks išsaugoti tapęs socialdemokratu

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas prisijungė prie Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP). Ketvirtadienį posėdžiavęs LSDP Klaipėdos skyriaus prezidiumas priėmė V.Grubliauską į partijos narius ir skyriaus tarybos posėdyje, kuris vyks antradienį, siūlys jį tvirtinti LSDP kandidatu į Klaipėdos miesto merus.
Klaipėdos meras - Vytautas Grubliauskas
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Socialdemokratai jau buvo paskelbę kitą savo kandidatą

„Į 2019 metų rinkimus ėjau su veiksmų programa „Klaipėda, kuria didžiuojamės“. Galiu ir esu pasirengęs ją tęsti. Kas mane pažįsta, žino, kad pusiaukelėje nesustoju. Prisijungiau prie stiprios socialdemokratų komandos, kurios veikla ir programa taip pat pirmiausia akcentuoja investicijas į žmones – didžiausią miesto turtą“, – LSDP pranešime spaudai cituojamas V.Grubliauskas.

„Visi žinome, kad V.Grubliauskas turi patirties, energijos ir idėjų, kaip toliau kurti Klaipėdą, kurioje būtų gera gyventi visiems. Diskutavome ir sutarėme: sujungę jėgas galime nuveikti daugiau. Dirbsime ranka rankon“, – komentuoja Romaldas Sakalauskas, kurį anksčiau LSDP buvo nominavusi kandidatu į miesto merus.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sveikina V.Grubliausko apsisprendimą įstoti į Klaipėdos socialdemokratų skyrių.

„Džiaugiuosi, kad prie mūsų jungiasi didžiulį klaipėdiečių pasitikėjimą turintis V.Grubliauskas. Jis gyventojams puikiai pažįstamas, myli Klaipėdą ir keičia ją į gera. Esu tikra: darbų tęstinumas visose srityse yra būtinas, kad miestas gražėtų ir klestėtų. Didžiausią dėmesį mes, socialdemokratai, skirsime Klaipėdos žmonėms, nes miestai sėkmingi tiek, kiek sukuria galimybių gyventojams“, – vertina ji.

Pasak LSDP Klaipėdos miesto skyriaus pirmininko Mindaugo Prialgausko, V.Grubliausko kandidatūra sustiprins LSDP kandidatų į miesto tarybą sąrašą. Jis pažymi, kad visas LSDP kandidatų į tarybą sąrašas bus pristatytas skyriaus tarybos posėdyje antradienį.

Rinkosi iš kelių partijų siūlymų

Buvęs parlamentaras V.Grubliauskas Klaipėdai vadovauja nuo 2011 metų.

Šių metų pavasarį V.Grubliauskas buvo pareiškęs, kad nebesieks ketvirtosios mero kadencijos. Tačiau rudenį ėmė kalbėti, kad galbūt dalyvaus savivaldos rinkimuose, bet neatskleidė nei su kuo, nei to, ar kandidatuos tik į Tarybą, ar sieks ir mero posto.

„Čia nėra jokių „breaking news“, arba lietuviškai – sukrečiančių žinių. Į tarybą pretenduosiu, stengsiuosi patekti. Niekada nesakiau, kad nedalyvausiu tarybos rinkimuose. Dėl mero rinkimų... Smagu, kad kilo intriga, juolab kad jau dabar matau, kokį atgarsį žinia sukėlė“, – 15min spalį sakė V.Grubliauskas.

Politikas tuomet tikino sulaukęs pasiūlymų iš kelių politinių judėjimų. Tačiau kokie jie – nenorėjo konkretizuoti.

Jis praėjusius rinkimus į mero postą laimėjo dalyvaudamas su savo suburtu visuomeniniu komitetu.

Anksčiau V.Grubliauskas priklausė Liberalų sąjūdžiui, jį į savo galimų kandidatų sąrašą šiemet buvo įtraukusi ir Laisvės partija.

Tačiau kaip teigė Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus vadovas Jevgenij Sokolov, tai buvusi tik apklausa. Apklausoje rinkėjai matė gerai žinomas klaipėdiečių pavardes. Tarp jų – ir V.Grubliausko. Beje, rinkėjai jam dėmesio negailėjo ir vienu metu jis buvo tapęs aiškiu lyderiu.

15min V.Grubliauskas yra sakęs sulaukęs ne vieno pokalbio ir kvietimo jungtis prie politinių jėgų ir dalyvauti rinkimuose.

2019-aisiais V.Grubliauskas antrame rinkimų ture susitiko su Arvydu Vaitkumi, iškeltu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Gavęs 55 proc. balsų, V.Grubliauskas rinkimus laimėjo. Kitąmet A.Vaitkus mero posto sieks su savo suburtu visuomeniniu komitetu.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius