Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18

Klaipėdos mero pavaduotojai – A.Cesiulis ir A.Barbšys

Ketvirtadienį vykstančiame pirmajame naujosios Klaipėdos miesto tarybos posėdyje paskirti du Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko pavaduotojai.
Centralizuodama viešuosius pirkimus uostamiesčio valdžia siekia sutaupyti.
Centralizuodama viešuosius pirkimus uostamiesčio valdžia siekia sutaupyti. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Jais tapo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ išrinktas Arvydas Cesiulis ir konservatorius Arūnas Barbšys.

Prisistatydamas Tarybos nariams A.Cesiulis akcentavo, kad į Tarybą yra išrinktas jau trečią kartą, o per politinio darbo metus jam teko dirbti įvairiose sferose: švietimo, sporto, kultūros, jaunimo reikalų, tad galėtų dirbti būtent su šiomis sritimis. Jis pabrėžė, kad palaiko planuojamus įgyvendinti sporto ir sveikatinimo projektus, teigė, kad reikia kartą ir visiems laikams išspręsti Vasaros estrados klausimą, restruktūrizuoti švietimo įstaigų tinklą, kad neliktų disproporcijos tarp miesto dalių.

L. Sėlenienė/Arvydas Cesiulis
L. Sėlenienė/Arvydas Cesiulis

Slapto balsavimo metu už A.Cesiulio kandidatūrą balsavo 17 politikų, 13 buvo prieš, 1 susilaikė.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt/Arūnas Barbšys
Aurelijos Kripaitės/15min.lt/Arūnas Barbšys

A.Barbšys savo prisistatymo metu kalbėjo apie savo patirtį IT, inžinerijos srityse, akcentavo, kad reikia suvaldyti ir mažinti taršą mieste, nemalonius kvapus, įtraukti bendruomenes į sprendimų priėmimą. Paklaustas apie savo poziciją dėl išorinio uosto teigė, kad palaikytų idėją išsiaiškinti galimybes statyti išorinį uostą Būtingėje. Jis kalbėjo ir apie ekologišką transportą.

A.Barbšio kandidatūrai slaptu balsavimu pritarė 17 Tarybos narių, prieš buvo 14.

BNS praneša, kad koaliciją Klaipėdoje sudarys devyni V.Grubliausko komiteto atstovai, šeši konservatoriai ir du iš trijų Lietuvos centro partijos sąrašo atstovų – su valdančiaisiais nedirbs šios partijos pirmininko Naglio Puteikio sutuoktinė Nina.

Anot V.Grubliausko, ilgametis finansų ir Finansų ir ekonomikos, Strateginės plėtros komitetų narys A.Barbšys bus atsakingas už ūkį, ekonomiką, investicijas. A.Barbšys anksčiau yra dirbęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direktoriaus pavaduotoju, trumpai vadovavęs uostui.

Grubliausko komiteto atstovas A.Cesiulis bus atsakingas už švietimą, kultūrą, socialinius reikalus. Jis yra ilgametis Švietimo, kultūros ir sporto komiteto narys, pastaruoju metu – vadovas.

V.Grubliauskas sako, kad du koalicijos partneriai, Centro partijos atstovai dirbs jo komiteto frakcijoje. Atskirą frakciją savivaldybių tarybose suformuoti gali 3 politikai.

Meras kandidatą į administracijos vadovus žada siūlyti gegužę ir kol kas jo neįvardija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius