-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 14

Klaipėdos merui – euroregiono „Baltija“ prezidento pareigos

Kovo 20 d. Klaipėdos rotušėje vyks euroregiono „Baltija“ (ERB) tarybos posėdis. Jo metu Klaipėdos regiono plėtros tarybos pirmininkas, Klaipėdos regiono savivaldybių asociacijos prezidentas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas oficialiai perims pirmininkavimą euroregionui iš Bornholmo (Danija) regioninės savivaldybės.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priėmė ženklą, liudijantį, jog uostamiestis tapo Maltos ordino ambasada.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Posėdžio metu taip pat bus pristatyta ERB veiklos ataskaita už 2013 metus, bus svarstomas 2014–2015 metų veiklos planas ir kiti aktualūs klausimai. Šia proga Klaipėdoje susitiks 8 ERB priklausančių Danijos, Lietuvos, Lenkijos, Švedijos regionų vadovai bei savivaldybių merai ir euroregiono veikloje dalyvaujančios Rusijos Federacijos Kaliningrado srities atstovai.

Prie ERB veiklos aktyviai prisideda V. Grubliausko vadovaujama asociacija „Klaipėdos regionas“, kuri buvo įsteigta Klaipėdos regiono plėtros tarybos ir regiono savivaldybių iniciatyva.

Anot uostamiesčio mero, vieno iš aktyviausių Lietuvoje Klaipėdos regiono įdirbis pirmininkavimo metais neabejotinai pravers koordinuojant kelias Baltijos šalis siejančią bendrą veiklą.

„Tiek vietos, tiek europiniu lygiu regionų klausimai turi savo specifiką: svarbu nedviprasmiškai bei konkstruktyviai išsakyti savo interesus ir derinti juos su kitų šalių poreikiais. Čia ypač tinka žinomas posakis: „Mąstyk globaliai, veik lokaliai.“

Tad pirmininkaujančio regiono statusas reiškia ne tik įvertinimą bei papildomą atsakomybę prieš tarptautinius partnerius, bet ir progą diskusijose suteikti daugiau svorio problematikai, kuri aktuali Klaipėdos kraštui“, – mano V. Grubliauskas.

Klaipėdos regionas tarptautinei organizacijai pirmininkaus vienerius metus. ERB 2014–2015 metų veiklos plane numatoma siekti bendrų tikslų Europos Sąjungos sanglaudos politikos, darbo rinkos judėjimo, vandens apsaugos, verslo ir jaunimo bendradarbiavimo srityse.

Organizacija buvo įkurta 1998 m. vasarį, siekiant skatinti bendradarbiavimą Baltijos jūros pietryčių regione, kelti regiono gyventojų gerovę, skatinti ryšius tarp vietos bendruomenių ir siekti darnaus regiono vystymosi.

ERB bendradarbiauja su Europos Sąjungos (ES) institucijomis, dalyvauja formuojant ES politiką. Organizacija prisidėjo rengiant ES Baltijos jūros regiono strategiją ir ES 2020 m. strategiją bei šiuo metu dalyvauja jas įgyvendinant.

Be kita ko, ERB padeda užtikrinti Pietų Baltijos programos įgyvendinimą.

Preliminariai planuojamas programos biudžetas naujuoju 2014–2020 m. laikotarpiu sieks 80 mln. eurų. Į programos paramą galės pretenduoti ir asociacija „Klaipėdos regionas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius