-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 16

Klaipėdos moksleiviams – geriausias visoje Lietuvoje bėgimo takas

Trečiadienį bus oficialiai pristatytas naujai rekonstruotas Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos stadionas. Dėl šio sporto aikštyno ne vienerius metus virė aistros, buvo baiminamasi, kad apleistą stadioną verslininkai kėsinasi panaudoti komerciniams tikslams.
Klaipėdos „Žemynos" gimnazijos stadionas.
Klaipėdos „Žemynos" gimnazijos stadionas.

„Šis įvykis svarbus ne tik mūsų moksleiviams, bet ir visos Šiaurinės miesto dalies vaikams – Kretingos gatvės ir Miško kvartalo gyventojams. Stadionas buvo apverktinos būklės. Futbolo aikštės, krepšinio aikštelės dangos visiškai susidėvėję, sportuoti, žaisti jose neįmanoma. Bėgimo takuose buvo negalima vesti net kūno kultūros pamokų“ , - apie stadiono būklę pasakojo „Žemynos" gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė.

Iš Vyriausybės lėšų buvo rekonstruotas net 40 metų neremontuotas bėgimo takas. Į jį investuota 800 tūkstančių litų. Pasak jį įrengusių specialistų, Lietuvoje tai vienas moderniausių ir geriausių bėgimo takų. Iki šiol „Žemynos“ gimnazijos moksleiviai sportuodavo ant asfalto, šalia judrios gatvės. Pasak mokyklos vadovės, situacija buvo nepavydėtina, mat gimnazijoje yra futbolo klasė, imtynių sekcija, veikia ir kiti sporto būreliai, todėl modernus bėgimo takas jiems buvo būtinas.
 
Kai kuriose Klaipėdos mokyklose yra šiuolaikiškai sutvarkytų stadionų, tačiau šiaurinėje miesto dalyje, kurioje gyvena dešimtys tūkstančių klaipėdiečių, nebuvo nė vieno.

„Žemynos“ gimnazijos moksleiviai gali didžiuotis turį ne tik moderniausią šalyje bėgimo taką, bet ir porą teniso aikštynų. Jeigu bus skirtas finansavimas, bus sutvarkyta ir stadiono veja bei likusi dalis aikštyno.

Trečiadienį naujame aikštyne bus rengiama sporto šventė. Iškilmingame atidaryme dalyvaus ne tik sportui neabejingi moksleiviai, mokyklos vadovybė, bet ir valdžios atstovai, buvusi Seimo narė Aldona Staponkienė, padėjusi įgyvendinti šį moksleiviams reikalingą projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius