Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 30

Klaipėdos piliavietė pakvipo nepigia žuvimi

Keptuvėje čirškinami ešeriai, kabantys rūkyti unguriai, šamai, burbuliuojanti žuvienė – tokiais gardumynais kvepia Jūros šventei paruošta teritorija prie piliavietės.
Praeivius viliojo kepta žuvis.
Praeivius viliojo kepta žuvis. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Nors, pamačius žuvies kainas, ne vienam kilsteli antakiai, tačiau ne visi iškart skuba paslėpti pinigines. Paprastai per renginius lauke verdama žuvienė yra parduodama už simbolinę kainą ar net nemokamai. Jūros šventės metu geras samtis žuvienės, kurioje ne vienas rasdavo ašakų daugiau nei pačios žuvies, kainuoja 6 litus.

Rūkytas Lietuvos ežeruose sugauto ungurio kaina siekia ir 120 litų. Lankytojai domėjosi išskirtinio skonio žuvimi, keli ir nusipirko. Rūkyti šamai kainuoja apie 30 litų.

Klaipėdos piliavietės teritorijoje įsikūrusioje „Rūkų saloje“ galima ne tik paragauti ar įsigyti žuvies, bet ir stebėti Pamario krašto žvejų prisistatymus, kolektyvų koncertus, čia vyksta įvairios rungtys, senųjų amatų demonstravimas, galima paragauti kulinarinio paveldo gardėsius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius