Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 27

Klaipėdos pilies džiazo festivalio žvaigždei – tarptautinė premija

Šių metų birželio 4 – 5 dienomis Klaipėdoje įvyksiančiame XVI pilies džiazo festivalyje, feniksu atgimusio renginio programą savo fantastiška vulkanine energija papuoš ištikimoji legendinio džiazo muzikos genijaus Miles Davis bendražygė, džiazo perkusijos deivė – Marilyn Mazur su savo grupe.
Marilyn Mazur
Marilyn Mazur / Džiazo festivalio organizatorių nuotr.

Jos istorinis indėlis į pasaulio džiazo istoriją skambiai įvardintas ir garbingai įvertintas 2010 m. balandžio 24 dieną Vokietijos Brėmeno mieste, kur Marlyn Mazur sulaukė garbingo apdovanojimo. Pirmą kartą paskelbta itin prestižinė „Eurocore“ nominacija „už ryškios džiazo asmenybės indėlį į muzikos sklaidą ir muzikos populiarinimą tarptautiniu mastu“. Šis ypatingai garbingas titulas suteiktas nenuilstančiajai Marilyn Mazur, kuri atvyks į Klaipėdą ir neabejotinai nudžiugins visus savo neišsemiama energija, nežabotu improvizaciniu polėkiu, tobula atlikimo technika bei stulbinančiu virtuoziškumu.

Ši simbolinė nominacija Marilyn Mazur skirta už didžiulį indėlį plėtojant ir populiarinant džiazo muziką visame pasaulyje.

Nepranokstamosios perkusijos virtuozės  Marilyn Mazur skrydis džiazo muzikos orbitoje ties Klaipėda nušvies Teatro aikštėje gausiai susirinkusią ir tobulo džiazo ištroškusią „džiazuomenę“ šeštadienį, birželio 5 dieną.

Džiazas liesis tris dienas

Šiais metais džiazo feniksu atgimęs XVI Klaipėdos pilies džiazo festivalis atsiskleis per tris skirtingas, o tuo pat metu ir tarpusavyje glaudžiai susijusias siautulingo džiazo dienas ir naktis.

Penktadienį, birželio 4 dieną festivalio programoje labai netikėtuose ir originaliuose džiazo muzikos projektuose pasirodys geriausieji Lietuvos džiazo orkestrai drauge su populiariaisiais jaunimui itin gerai pažįstamais populiariosios muzikos atlikėjais.

Šeštadienis, birželio 5–oji diena tradiciškai taps viso festivalio šerdimi, nes kaip jau tapo įprasta per tuos septyniolika garbingos renginio istorijos metų tądien didžiojoje festivalio scenoje pasirodys beveik visos festivalio užsienio žvaigždės, ir Klaipėdos džiazo padangėje ryškiausiai švies britų soul – funk – jazzrock legendos grupė „Incognito“ ir jau minėtoji Marilyn Mazur. Neabejotinai, savo vietą ir publikos susižavėjimą atras geriausias visoje Europoje „Briuselio džiazo orkestras“, Vokietijos ir Lietuvos džiazo muzikantų kvintetas, kurio primarijais bus vienas žymiausių pasaulyje lūpinės armonikėlės virtuozų Hendrik Meurkens bei stebukladaris vibrofonu Wolfgang Lackerschmid.

Sekmadienis, birželio 6 diena taps istorine Lietuvos džiazo istorijoje, nes džiazo estafetę iš XVI Klaipėdos Pilies Džiazo Festivalio perims į vieną galingą Lietuvos vaikų ir jaunimo džiazo chorą susibūrę apie du tūkstančius jaunųjų džiazo dainorėlių. Jau šiandien aišku, kad ši Jaunoji džiazo banga užlies ne tik Klaipėdos vasaros koncertų estradą, bet tikėtina, kad ir tiesioginį LTV eterį. Šis džiazuojantis vaikų ir jaunimo choras pretenduoja būti nominuotas ir oficialiai pripažintas kaip didžiausias (bent jau Lietuvoje) džiazo choras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius