-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 23

Klaipėdos Pilies uosto plėtrai – 4 mln. litų

Koncerno „Achemos grupė“ narė bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“ vykdo investicinę programą, pagal kurią iki 2011 metų vidurio į Klaipėdos pilies uosto infrastruktūrą ir aptarnavimo kokybės gerinimą investuos 4 mln. litų
Klaipėdos Pilies uostas
Klaipėdos Pilies uostas / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Remontas Klaipėda

Pasak „Klaipėdos laivų remonto“ direktoriaus Alvydo Butkaus, įmonė įgyvendina projektą „Jachtų uosto infrastruktūros plėtra“. Šiais metais jau investuota 0,7 mln. litų. Už šiuos pinigus įrengta uostelio video stebėjimo ir elektorinė praėjimo kontrolės sistemos, nupirktas autopakrovėjas, jachtų transporteris, vandens ir elektros tiekimo kolonėlės bei jachtų remonto įranga.

„Šie metai buvo pirmieji, kai pagal koncesijos sutartį su Klaipėdos savivaldybe pradėjome eksploatuoti naujai rekonstruotą Klaipėdos pilies uostą“, - sako A.Butkus.

Anot jo, naujasis uostas pastebimai pagerino paslaugų kokybę, jachtoms ir pramoginiams laivams  dabar patogiau ir saugiau švartuotis, uoste teikiamos visos laivelių savininkams reikalingos paslaugos.

Klaipėdos pilies uostą jau spėjo įvertinti ir klientai. Vidutiniškai per mėnesį uostelyje švartuojasi beveik 250 jachtų ir pramoginių laivų. Tai penktadaliu daugiau nei 2009 metais.

Kitais metais uosto paslaugų gerinimui numatoma investuoti dar apie 3 mln. litų. Už šiuo pinigus bus nupirktas  transporteris jachtoms nuleisti ir pakelti iš vandens, pontoninės  krantinės jachtų švartavimui, įrengta kuro kolonėlė.

„Pastebime, kad pramoginė laivyba Lietuvoje vis populiarėja, tačiau pagal jos apimtis tikrai negalime lygintis ne tik su Skandinavija, tačiau ir su kaimyninėmis Baltijos valstybėmis“, - sako A.Butkus.

Anot jo, būtų labai sudėtinga vystyti uosto veiklą be Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Planuojama, kad pagal patvirtintą programą ES parama Klaipėdos pilies uosto plėtrai sieks 1,2 mln. litų.

Jau kitais metais pradės veikti ir Klaipėdos pilies uosto puslapis internete. Taip siekiama pritraukti daugiau užsienio svečių.

Klaipėdos pilies uostas 2011 metais priims apie 50 didžiųjų burlaivių, kurie dalyvaus regatoje „The Tall Ships Races Culture 2011“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius