-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 29

Klaipėdos Poilsio parke prasideda darbai

Šią savaitę Klaipėdos poilsio parke pradės ūžti medkirčių pjūklai. Vykdydami parko sutvarkymo projektą statybų bendrovės UAB „Konsolė“ darbininkai imsis miško retinimo darbų.
Daugelį metų netvarkytas parkas atgims naujai, bus sutvarkyti takeliai, infrastruktūra.
Daugelį metų netvarkytas parkas atgims naujai, bus sutvarkyti takeliai, infrastruktūra. / 15min nuotr.

Kretingos miškų urėdija išdavė leidimą nupjauti 148 medžius. Statybininkai parke yra pažymėję būsimas darbų vietas, o girininkai pagal paruoštą planą paženklino medžius, kuriuos leista pašalinti.

„Jau daugiau nei dešimtmetį parkas yra neprižiūrimas, miškas sulaukėjęs, todėl būtina išpjauti proskynas, kur medžiai trukdo tiesti komunikacijų trasas ir įsiterpia į numatytus pėsčiųjų bei dviratininkų takus“, – aiškino Romas Dikšas, įmonės „Konsolė“ direktorius gamybai.

Pasak Klaipėdos girininkijos girininko Ričardo Staponkaus, Poilsio parko plotas didžiulis – apie 50 ha, o vidutinis parko medžių amžius yra 88 metai.

„Dabar šis parkas panašesnis į baigiantį užkrūmyti mišką. Čia daug metų medžiai buvo sodinami, bet nepakankamai retinami. Parkams yra keliami kiek kitokie reikalavimai, nei miškui, todėl reikės iškirsti sausuolius, išretinti mažiau vertingus medžius, padaryti jį jaukesnį lankytojams“, – pasakojo girininkas.
 
Pagal parko sutvarkymo planą, pirmajame etape bus rekonstruotas parko apšvietimas, nutiesti vandentiekio ir kanalizacijos vamzdynai, įrengtos stebėjimo ir apsaugos sistemos, įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, pastatyti nauji suoliukai ir šiukšliadėžės. Šiuos darbus numatoma atlikti iki šių metų rudens.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius