-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 26

Klaipėdos politikai laimino pertvarkas savivaldybėje

Ketvirtadienį posėdžiavę uostamiesčio tarybos nariai su tam tikromis išlygomis pritarė numatomiems pokyčiams Klaipėdos miesto savivaldybėje.
Savivaldybėje netrukus prasidės pertvarkos, po kurios bus praretintos valdininkų gretos.
Savivaldybėje netrukus prasidėjus pertvarkoms praretės valdininkų gretos. / 15min.lt nuotr.

Politikai negailėjo priekaištų auditorių išvadoms ir gausiai teikė savus pasiūlymus, kaip dar būtų galima sutaupyti, kokių pertvarkų reikėtų atsisakyti, kokias – priešingai – dar labiau paspartinti.
Politikai garsiai abejojo, ar numatomos pertvarkos prisidės prie gyventojų gerovės.

Baiminamasi, kad sustiprės aukštus postus užimančių valdininkų grandis, o skyriai, kurie aptarnauja gyventojus, susilpnės. 

Kaip pastebėjo tarybos narys Rolandas Bražinskas, naujoji struktūra pritempta prie esamų personalijų. 

Politikai siūlė palikti Aplinkos kokybės skyrių savarankišku dariniu, sujungti Personalo ir Juridinius skyrius, panaikinti Melnragės ir Girulių seniūniją. Skaičiuojama, kad ši seniūnija, kurioje dirba 6 valdininkai, aptarnauja tik apie 2000 žmonių. Seniūnijai išlaikyti kasmet reikėdavo apie 150 tūkst. Lt. 

Audito kompanijos „Ernst & Young Baltic“ išvadose nurodoma, kad seniūnija neatlieka visų funkcijų, būtinų gyventojams, ir kainuoja miestui kur kas brangiau nei analogiški dariniai Kaune ar Vilniuje.

Pagal numatomus pokyčius savivaldybės administracijoje sumažės valdininkų gretos. Skaičiuojama, kad iš viso bus panaikinti 37 etatai. Tiesa, dalis jų iki šiol buvo neužimti. Anot savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus, bus stengiamasi atleisti  valdininkus, kurie jau pensinio amžiaus ir turi pajamų šaltinį.

Skaičiuojama, kad dėl numatomų pertvarkų bus sutaupoma apie 1,5 mln. Lt per metus. Tiesa, efektas bus juntamas tik po metų, nes vien išeitinėms kompensacijoms prireiks 700–800 tūkst. Lt. Dar apie 3 mln. Lt. ketinama sutaupyti įvedus centralizuotą buhalterinę savivaldybės įstaigų apskaitą.

Šiuo metu savivaldybėje yra 388 darbo vietos. Įvykdžius pertvarkas tūkstančiui Klaipėdos gyventojų teks apie 1,8 valdininko. Pavyzdžiui, Panevėžyje šis rodiklis yra 3,7 etatai, Alytuje – 2,6, Kaune – 2,1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius