Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 23

Klaipėdos rajone – nauji stovai

Klaipėdos rajono Gargždų miestą papuoš nauji dviračių stovai.
Dviračius statyti draudžiančių ženklų danai nelabai paiso
Dviračius statyti draudžiančių ženklų danai nelabai paiso / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį bendruomenės atstovai susitiko su miesto savivaldybės vadovais ir įteikė dviračių stovų projektą. Projektą ketinama įgyvendinti rugsėjo pabaigoje.

„Tai, kad mieste atsiras nauji, gražūs, patogūs, nerūdijančio plieno stovai dviračiams, yra bendruomenės indėlis į projekto „Paroda „Judėkime kartu“ įgyvendinimą“, – sakė meras Vaclovas Dačkauskas.

Idėja įrengti dviračių stovus gimė Gargždų miesto bendruomenei, kurios vienas iš veiklos prioritetų – ekologiško transporto plėtros skatinimas. Pasak bendruomenės pirmininko Vytauto Čeledino, gargždiškiai pastebėjo, kad mieste trūksta vietų, skirtų pastatyti dviračiams.

„Po diskusijų bendruomenės susirinkimuose, nusprendėme kreiptis į Savivaldybę. Džiaugiamės, kad svivaldybės darbuotojai ieškojo galimybių, kaip išspręsti šią problemą, parašė projektą Europos Sąjungos paramai gauti “, – kalbėjo gargždiškių atstovas.

Projekto įgyvendinimui skirta 10 tūkst. eurų, iš jų 1000 eurų – Savivaldybės biudžeto lėšos, kiti pinigai gauti iš Europos Sąjungos fondo.

Dviračių stovų projektą neatlygintinai sukūrė gargždiškis architektas Gytis Kasperavičius.

„Stovo forma – paprasta, jį gaminsime iš nerūdijančio plieno, daugiau dėmesio skyriau pastatymo kokybei, buvo svarbu, kad jie jungtųsi tarpusavy. Kaip matosi projekte, dviračių stovai skirsis nuo mums įprastų. Dviratį prie stovo reikės tvirtinti ne ratu, o rėmu. Tai rekomendavo Dviratininkų asociacija“, – sakė projekto autorius.

Jau rugsėjo pabaigoje prie mokyklų, kultūros centro, stadiono, savivaldybės, bažnyčios, bibliotekų, muziejaus ir kitose viešose erdvėse bus 50 stovų, prie kurių žmonės galės prirakinti 100 dviračių. Bendruomenė ragina privačių įmonių savininkus prisijungti prie projekto ir patiems įsigyti dviračių stovų. Bus skelbiamas viešas konkursas stovams pagaminti ir pastatyti. Jį laimės mažiausią kainą pasiūliusi įmonė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius