Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 03

Klaipėdos rajono gyventojų protestas: tyli eisena už saugumą keliuose

Klaipėdos rajono gyventojai, vis dar išgyvenantys dėl skaudžios nelaimės, kai po automobilio ratais žuvo paspirtuku važiavęs paauglys, šeštadienį rinkosi į protesto akciją. Gyventojai kartu nuėjo iki nelaimės vietos ir priminė vietos valdžiai bei Lietuvos automobilių kelių direkcijai apie nekartą išsakytus prašymus pasirūpinti pėsčiųjų takais, perėjomis, automobilių stotelėmis. Proteste dalyvavo ir atžalos netekę tėvai.
Sendvario seniūnijos, Klaipėdos rajone, gyventojai šeštadienio popietę rinkosi į tylų protestą, taip siekdami atkreipti dėmesį į saugumą keliuose.
Sendvario seniūnijos, Klaipėdos rajone, gyventojai šeštadienio popietę rinkosi į tylų protestą, taip siekdami atkreipti dėmesį į saugumą keliuose. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Tragiškai pasibaigęs eismo įvykis rugsėjo 22-ąją, simbolinę Dieną be automobilio, sukrėtė visą Lietuvą. Iš Slengių, Klaipėdos rajone, į mokyklą miesto centre elektriniu paspirtuku išsiruošęs keturiolikmetis savo kelionę baigė tragiškai, net neišvažiavęs iš savo namo gatvelės.

Ši nelaimė, pareikalavusi aukos, sujudino vietos bendruomenę. Ramaus užmiesčio gyventojai dar garsiau ėmė kalbėti apie juos kamuojančią problemą – nesaugius kelius. Apie tai, kad nėra saugu pereiti gatvę, trūksta perėjų, pėsčiųjų ir dviračių takų, autobusų stotelės – tiesiog įbesti ženklai pakelėje, – kalbėta ne vienerius metus. Gyventojai priminė rašę raštus, tačiau veltui.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos rajono gyventojai protestuodami bandė atkreipti dėmesį į vietos problemą – nesaugius kelius
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos rajono gyventojai protestuodami bandė atkreipti dėmesį į vietos problemą – nesaugius kelius

Rajoniniais keliais, tapusiais intensyvia į miestą vedančia arterija, rūpinasi Lietuvos automobilių kelių direkcija. Savivaldybės atstovai vis atkirsdavo negalį padėti, nes tai – ne jų dispozicija.

Tiesa, po nelaimės Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, taip pat gyvenantis Sendvario seniūnijoje, teigė, kad bandoma susitarti su direkcija, kai kuriuos kelius norima perimti ir remontuoti savivaldybės lėšomis.

Viena iš akcijos organizatorių – Slengių gyventoja Irma – teigė, kad gyventojai nebenori tik pažadų. Todėl imtasi protesto akcijos.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Protesto akcija Klaipėdos rajone
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Protesto akcija Klaipėdos rajone

„Mes iki šios nelaimės kreipėmės į valdžią įvairiais būdais: raštu, žodžiu. Bet niekas nepasikeitė. Mūsų gyvenvietė skendi tamsoje dvidešimt pirmame amžiuje. Pėsčiųjų takai tik imitaciniai. Jei noriu pasiekti stotelę turiu pažeidinėti kelių eismo taisykles“, – kalbėjo moteris.

Ji teigė, kad rengdami protestą slengiškiai neturėjo jokių lūkesčių, kiek ateis žmonių. „Esame paprasti žmonės, nieko panašaus nerengę. Mums patiems skaudu dėl šios nelaimės, todėl nebegalėjome tylėti“, – teigė ji.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Tylaus protesto dalyviai uždegė gedulo žvakutes savo bendruomenės nariui atminti.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Tylaus protesto dalyviai uždegė gedulo žvakutes savo bendruomenės nariui atminti.

Šeštadienį rajono vaikams surengtos kelios saugaus eismo pamokėlės. Jas organizuoti padėjo ir privačios vairavimo mokyklos direktorius bei policijos pareigūnai.

Į protesto akciją įsijungę gyventojai atsinešė baltų balionų, gedulo žvakučių. Tragedijos vietą pasiekę protestuotojai sustojo tylos minutei ir į dangų paleido balionus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius