Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 21

Klaipėdos rajono valdininkas įtariamas iššvaistęs per milijoną litų

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui Česlovui Banevičiui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.
Gali atidėti mokesčius.
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Daugiau nei pusantrų metų truko tyrimas, kol paaiškėjo, kad rekonstruojant pagrindinę Gargždų gatvę valstybei padaryta žala gali siekti 1,5 mln. litų. Pareiškimą Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūrai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba Gargžduose parašė rajono tarybos narys Vaidas Molotokas, rašo „Kauno diena“.

„Pats surinkau medžiagą ir parašiau pareiškimą prokuratūrai dėl galimo nusikaltimo. Atrodė, kad viskas buvo nurimę, bet šią savaitę paaiškėjo, kad žala valstybei viršija 1 mln. litų. Liaudiškai kalbant, pinigai buvo išplauti. Kas į kišenę įsidėjo, nustatys tyrimas. Man įtarimų sukėlė besaikis pinigų skyrimas vienai gatvei rekonstruoti. Rajono taryba nustatė vieną sumą, tačiau paskui atsirado papildoma suma, paskui dar papildoma. Sumos didėjo ne šimtais tūkstančių, o milijonais“, – kalbėjo V.Molotokas.

„Atkreipiau dėmesį, kad atsisėda keli savivaldybės atstovai ir sprendžia, ką pirkti, už kokią sumą. Išeina, kad keli žmonės asmeniškai sprendė, už tūkstantį ar du pirkti trinkeles, už penkis šimtus ar tūkstančius įsigyti suolelius ar šiukšliadėžes. Ikiteisminis tyrimas turi nustatyti, kur tie pinigai. Net jei nujausčiau, kur jie pateko, negaliu apie tai viešai kalbėti. Mano nuomone, čia prisidėjo ne vienas žmogus. Vienam niekas nebūtų leidę“, – svarstė V.Molotokas.

Komentuodamas mestus įtarimus Č.Banevičius teigė, kad nesiekė sau naudos ir nieko nesprendė vienas.

„Projektas kurtas penkerius metus, o įgyvendinti jį teko per vienus. Darbus prižiūrėjo projekto vadovai, rangovai, vyko auditas, tačiau niekas neturėjo jokių pretenzijų. Stengiausi, kad darbai būtų baigti laiku, kad panaudotume Europos pinigus. Tikrai nesiekiau sau naudos. Niekada to nedariau, ne tokio amžiaus kaip mano, tokiais reikalais užsiimti“, – nusivylimo dėl įtarimų neslėpė administracijos vadovas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius