Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Klaipėdos savivaldybė neatiduoda ligoninės

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nepasidavė Sveikatos apsaugos ministerijos spaudimui ir nesutiko atsisakyti Klaipėdos universitetinės ligoninės steigėjo teisių.
Klaipėdos universitetinė ligoninė įsigijo du, po pusę milijono litų kainavusius automobilius su visa būtina medicinine įranga itin sunkiems pacientams.
Klaipėdos miesto savivaldybė išsaugojo Klaipėdos universitetinės ligoninės steigėjo teises. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiaudami politikai pritarė Vyriausybės 2009 metų gruodžio 7 dienos nutarimui „Dėl Sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programos patvirtinimo“ – sutiko, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) ir Klaipėdos ligoninė (buvusi Jūrininkų ligoninė) būtų jungiamos į vieną įstaigą. Tačiau taryba nesutiko perduoti KUL steigėjo teisių ir pareigų ministerijai.

Tokią poziciją taryba jau buvo išreiškusi pernai gruodžio 29 dienos sprendimu. Šį sprendimą meras Rimantas Taraškevičius pateikė Seimui, Vyriausybei, Sveikatos apsaugos ministerijai, Lietuvos savivaldybių asociacijai. Neatiduoti įstaigos į ministerijos rankas savivaldybės prašė ir beveik 2 tūkst. KUL darbuotojų.

„Pritariame ligoninių jungimui, tačiau dalininko teisių neatsisakome“, – dar kartą patvirtino meras R.Taraškevičius.

Iš tribūnos KUL vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad labai sustiprėjusi jo vadovaujama įstaiga pradėjo rimtai konkuruoti su Vilniaus ir Kauno universiteto klinikomis, tad, anot jo, pastangos susilpninti trečiąją pagal dydį ir teikiamų paslaugų mastą darosi vis labiau akivaizdžios.

„Tolesni planai aiškūs – mūsų ligoninė būtų prijungta prie Vilniaus ir Kauno klinikų, o Klaipėdos universitetinė ligoninė liktų filialo teisėmis“, – prognozavo V.Janušonis.
 

Jau dabar, pasak jo, įstaiga gauna 2–3 kartus mažiau lėšų iš valstybės biudžeto nei Kauno ir Vilniaus didžiosios klinikos.

KUL šiuo metu turi 998 lovų. Per metus čia stacionariai gydosi apie 45 tūkst. pacientų. Ligoninė teikia visas tretinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, išskyrus kardiochirurgiją bei organų transplantaciją.

Pagal Vyriausybės nutarimą KUL, Klaipėdos ligoninė, Švėkšnos psichiatrijos ligoninė turi tapti viena įstaiga. Švėkšnos psichiatrijos ligoninė jau prijungta prie Klaipėdos ligoninės, taip pat Palangos ligoninė. Kokiu būdu jungti KUL ir Klaipėdos ligoninę, miesto taryba dar turės apsispręsti vėliau.

Atskirais sprendimais taryba sutiko perimti Klaipėdos apskrities ligoninės, Klaipėdos priklausomybės ligų centro ir Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namų savininko teises, pareigas bei turtą. Šios įstaigos iki šiol priklausė Klaipėdos apskrities viršininko administracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius