-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Klaipėdos savivaldybės biudžetas grįš į 2006-uosius

Uostamiesčio savivaldybės biudžetas kitąmet bus maždaug 30-ia milijonų skurdesnis nei šiemet. Prognozuojama, kad ižde miestas turės apie 339 mln. Lt – panašus biudžetas buvo 2006-ais.
Pasak mero, nors miesto biudžetas bus skurdesnis, darželių ir mokyklų renovacija bus tęsiama.
Pasak mero, nors miesto biudžetas bus skurdesnis, darželių ir mokyklų renovacija bus tęsiama. / 15min nuotr.

„Biudžetas nusileido į 2006 metų lygį. Tačiau tuo metu atlyginimai buvo mažesni – vien švietimo darbuotojų algos per šį laiką labai pakilo. Tai yra išgyvenimo biudžetas, lėšos bus skirtos miesto apšvietimui, valymui, mokyklų, darželių šildymui, atlyginimams. Iš šio biudžeto naujų objektų nestatysime, bet paskolų grąžinimą užtikrinsime“, – sakė savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Aldona Špučienė. Pavyzdžiui, įvairioms savivaldos funkcijoms vykdyti savivaldybė gaus apie 30 mln. mažiau – apie 200 mln. Lt, vien mokinio krepšelio lėšų kitąmet bus 15 mln. Lt mažiau – apie 95 mln. Lt.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius patikino, kad nepaisant ekonominės situacijos, darželių, mokyklų ir kitų objektų renovacija nenutrūks.

„Manome, kad sugebėsime tinkamai išnaudoti galimybes, procesai tęsis. Bendrovė „Klaipėdos vandenys“ gaus 50 mln. Lt paramą, mums reikės pridėti 12 mln. Lt, tai jau numatyta“, – sakė meras. 100 mln. Lt per metus siekiančios investicijos pastaraisiais metais miestą pasiekė iš Europos Sąjungos fondų, savivaldybei reikėjo skirti apie dešimtadalį lėšų. Prognozuojama, kad tokie tempai išliks ir kitąmet.

Savivaldybė nieko neišparduos

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Pinigai
Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Pasak mero, dėl to, kad biudžetas bus kuklesnis, savivaldybės įmonės nebus išparduodamos.

Didžiąją dalį savivaldybių biudžeto sudaro gyventojų pajamų mokestis. Seime svarstoma galimybė kitąmet sumažinti savivaldybėms skiriamą šių lėšų dalį ir neskirti maždaug 127 mln. Lt gyventojų pajamų mokesčio. Tokiu atveju Klaipėdos savivaldybė negautų apie 6–7 mln. Lt. Praėjusią savaitę Lietuvos savivaldybių asociacija kreipėsi į Seimą prašydama skirti visas lėšas. „Dabartinė situacija tokia – surenka aveles prieš žiemą ir sako, nuskusim jus plikai, bet žiema bus labai šalta, ar pragyvensit? Žinoma, kad nepragyvensim, sušalsim“, – juokaudamas situacijos aštrumą lygino meras.

Jis patikino, kad uostamiesčio savivaldybėje, kitaip nei sostinėje, nėra svarstymų parduoti jai priklausančias įmones. „Su įmonėmis, kurios teikia socialinę paslaugą, nebūtų tikslinga to daryti. Be abejo, „Klaipėdos energijos“ akcijų paketas būtų gana patrauklus, tačiau pagalvokime, kas bus po kelerių metų? Bus kaip ne vienoje savivaldybėje, kur pardavus ar išnuomojus, šilumos kainų dydis yra žymiai aukštesnis“, – sakė meras.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius