-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 03

Klaipėdos senamiestis šeštadienį kvepės žuviene

Jūros šventėje kunkuliuos ne tik linksmybės, bet ir didžiulis tikros žuvienės puodas. Šeštadienį nuo 12 valandos Tiltų gatvėje jūrinės žuvies propaguotojai Klaipėdos svečius nemokamai vaišins patiekalais iš keptos Baltijos jūros žuvies, išvirs 400 litrų žuvienės ir išdalins apie 3000 prizų.
Kai kurie virėjai žuvienę išdalijo per 15 minučių.
Žuvienė / 15min.lt nuotr.

 Tai vienas iš Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vykdomo Europos žuvininkystės fondo remiamo projekto „Jūrinių žuvų ir jų produktų naujų rinkų plėtra ir skatinimo kampanija“ renginių. Juo siekiama, kad lietuviai mityboje vartotų daugiau patiekalų iš jūrinių žuvų.

Vykdant šį projektą taip pat buvo atliktas Baltijos jūros žuvų rinkos tyrimas – 400 žmonių pateikė savo atsakymus apie  jūrinių žuvų ir žuvies produktų vartojimo įpročius.

Tyrimą atlikę ekspertai klausė visos Lietuvos gyventojų, kokia žuvis mėgstama, ar tenkina vartotojus esamas žuvies bei žuvies produktų asortimentas, kas paskatintų lietuvius vartoti daugiau žuvies ir žuvies produktų, kur dažniausiai perkama žuvis ir pan.

Bendros tendencijos akivaizdžios: poreikis žuviai ir žuvies produktams Lietuvoje pakankamai didelis, tačiau jų vartojimą Lietuvoje visų pirma riboja aukšta žuvies kaina.

Pasak „Jūrinės žuvies fiestos“ renginio organizatorių, Jūros šventė yra pats tinkamiausias metas lietuvius pratinti prie žuvies skonio – į šventę suplūsta visa Lietuva, ir būtų neteisinga, jei uostamiesčio širdyje karaliautų ne žuvienės, o kepamo šašlyko kvapas.

Be žuvies patiekalų degustacijos renginyje dar vyks viktorinos, mįslių konkursai. Jūros šventės svečiai galės parungtyniausi žvejo-melagio varžytuvėse, o atsakę į suktus renginio vedėjo klausimus gaus prisiminimui įspūdingus suvenyrus. 

„Jūrinės žuvies fiesta“ vyks rugpjūčio 4 dieną, nuo 12 iki 17 valandos Tiltų gatvėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius