Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 13

Klaipėdos Sendvario mokykloje aistros netyla: tėvai nesutinka vesti vaikų kitur

Remontuojamoje Klaipėdos Sendvario mokykloje besimokančių vaikų tėvai kategoriški ir nelinkę nusileisti miesto vadovams bei laikinai vesti vaikus į kitas mokyklas. Tėvų nenuramino ir mokykloje apsilankęs meras Vytautas Grubliauskas, pažadėjęs, kad nepatogumai tęsis viso labo tik iki Naujųjų.
Vieną seniausių Klaipėdoje mokyklų – Sendvario mokyklą – norima remontuoti už 3 mln.Lt, tėvai piktinasi per vėlai sužinoję, kad vaikus teks vesti į kitas mokyklas.
Vieną seniausių Klaipėdoje mokyklų – Sendvario mokyklą – norima remontuoti už 3 mln.Lt, tėvai piktinasi per vėlai sužinoję, kad vaikus teks vesti į kitas mokyklas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Keli šimtai tėvų trečiadienio vakarą vėl rinkosi į pagrindinės mokyklos Tilžės gatvėje pastatą. Tėvai pasipiktino, kad apie tai, jog dėl pastato remonto darbų teks vesti vaikus į kitas mokyklas, sužinojo tik prasidėjus mokslo metams. Nepasitenkinimas stipriai įkaito – mokyklos direktorius Antanas Kavaliauskas netgi patikino pradėsiąs prašymą atleisti iš darbo. 

Vaikams – suaugusiųjų mokyklos

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šimtai tėvų susirinko į aktų salę.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šimtai tėvų susirinko į aktų salę.

Sendvario pagrindinės mokyklos pradinukus siūloma vesti į Saulėtekio mokyklą. Daugiau nesutarimų sukėlė vyresniųjų klasių vaikų mokslo vieta. Iš pradžių siūlyta juos vesti į Salio Šemerio suaugusiųjų gimnaziją Sulupės gatvėje. Tačiau tėvai ir mokyklos bendruomenė susirūpino, kad čia nėra nei sporto aikštyno, nei salės choreografijos pamokoms, nei valgyklos. 

Tėvų netenkino ir pasiūlymas lankyti Naujakiemio suaugusiųjų mokyklą. Esą ji per toli nuo namų, vaikų pavėžėjimas keltų problemų. Tačiau, anot valdininkų, suaugusiųjų mokyklos – tinkamiausios, nes jose mokiniai renkasi tik po pietų, todėl rytais galėtų būti mokomi Sendvario pagrindinės mokyklos vaikai. Kitose mokyklose tektų organizuoti popietinę pamainą. 

V.Grubliauskas patikino, kad didžiausią atsakomybę turėtų prisiimti Švietimo skyriaus darbuotojai, nesugebėję tinkamai tėvų informuoti apie gresiančius pokyčius ir dar prieš mokslo metų pradžią nesuplanavę, kur šie vaikai galės mokytis. 

Tėvai vienas per kitą klausė, ar tikrai pakaks trijų mėnesių, ar po Naujųjų metų vaikai galės grįžti į savo klases. Meras pažadėjo pats griežtai tikrinti, kaip vyksta remonto darbai. 

„Situacija yra tokia, kokia yra – viešieji pirkimai užtruko ir mes negalėjome nieko padaryti. Tam kad statybos darbai vyktų sklandžiai – pastatas kelis mėnesius turi būtų tuščias“, – pažymėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė. 

Paneigė gandus

3 mln.Lt atsieisiantys remonto darbai, kaip numatoma sutartyje, truks apie 15 mėnesių. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Sendvario mokykloje įsibėgėjo remontas
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Sendvario mokykloje įsibėgėjo remontas

Didžiausią nepasitikėjimą bendruomenėje pasėjo kalbos, jog sutvarkius pastatą Sendvario mokyklos nebeliks, čia bus atkelta viena privati mokykla. A.Velykienė tokias kalbas kategoriškai paneigė – pagal projektą įsisavinus Europos Sąjungos lėšas dar penkerius metus čia veiks Sendvario pagrindinė mokykla, kuri 2014-aisiais taps progimnazija. „Ši mokykla – istorinėje miesto dalyje, palei Danę ketinama statyti naujus daugiabučius, tad jos poreikis dar labiau išaugs. Mokykla tikrai reikalinga ir jos niekas nesiruošia uždaryti“, – aiškino A.Velykienė. 

Moksleivių tėvai, nesutinkantys vesti vaikų į kitas mokyklas, nori dar kartą susitikti su miesto valdžia. Tėvai įsitikinę, kad vaikai gali ir toliau lankyti senąją mokyklą – remonto darbai esą vis tiek vyksta aukštais. 

Anot V.Grubliausko, ugdymo procesas turi vykti taip, kad vaikams būtų kuo saugiau – mokytis remontuojamame pastate tarp pastolių – nesaugu. „Mieste prieš kelias dienas užsidegė kotedžai, kas atsakytų, jei panaši nelaimė, neduok Dieve, atsitiktų mokykloje. Atsako tas, kas pasirašo, niekas iš tėvų nenorės prisiimti atsakomybės“, – aiškino V.Grubliauskas.

Kartu bus ieškoma variantų, kaip vaikai galėtų būti nuvežami ir parvežami iš mokyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius