Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 06

Klaipėdos teisme – A.Tapino ieškinys R.Žemaitaičiui

Klaipėdos apylinkės teismą pasiekė Andriaus Tapino ir jo vadovaujamos viešosios įstaigos „Laisvės TV“ ieškinys Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, tokių duomenų paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo. Iš politiko norima prisiteisti 20 tūkst. eurų.
Andrius Tapinas ir Remigijus Žemaitaitis
Andrius Tapinas ir Remigijus Žemaitaitis / 15min nuotr.

Ieškovai kreipėsi į teismą su ieškiniu, kuriame prašoma pripažinti, kad R.Žemaitaitis paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, įpareigoti jį parašyti paneigimą feisbuke ir panaikinti melagingus įrašus. Taip pat prašoma priteisti iš atsakovo ieškovo A.Tapino naudai 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą ir ieškovo VšĮ „Laisvės TV“ naudai 10 tūkst. eurų žalos atlyginimą bei ieškovų patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apylinkės teismas 2023 m. kovo 2 d. ieškovų pateiktą ieškinį priėmė, nustatė atsakovui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

Ši istorija yra susijusi su „Byaraktar“ bepiločio orlaivio pirkimu kariaujančiai Ukrainai.

A.Tapinas buvo kiek anksčiau savo feisbuke detalizavęs, kodėl kreipiasi į teismą. R.Žemaitaitis savo feisbuke buvo pasidalinęs tokiais įrašais:

1. „ANDRIAU, AR TIKRAI NEPRALOŠEI BAYRAKTARO PINIGŲ? Aj, ir dar dėl Tapino. Jis čia niveliuoja žmones, visus žemaitaičiais vadina… o pats dviejuose savo postuose prieštarauja pats sau. Aš pradedu bijoti, kad jis žmonių suaukotų ir likusių 4 milijonų nepraloštų. O gal jau per vėlu? Viename poste jis teigia esąs Amerikoje ir kažką ten derina Ukrainai. O kitame – sielojasi, kad iškrito iš pokerio turnyro po pusantros dienos. Ei, Andriau, ar tu tikrai nepralošei Bayraktaro pinigų?“.

2. „Jeigu tokiuose procesuose jie suka „varkes“, tai ką jie realiai daro su Jūsų suaukotais pinigais? Kiek sau jie pasiima pinigų? Man tada tikrai, tampa nenuostabu, kai už Jūsų suaukotus pinigus vienas varo Pokerio pažaisti už 150 tūks. $ per vieną parą“.

3. „Kartu pridedu ir Tapino ataskaitą. Aš tik vieno nesuprantu kiek Jūs siurbsite ir kvailinsite žmones ir kiek dar žmonių bus kvailinami Jūsų! Andriaus galima afera! Jis 5 vnt pirko už 50000 Eur. Internete 1 vnt 8500 Eur. 5×8500=42500 Eur. Tai vadinasi galimai pavogta 7500 Eur. Tai Andriukas pokeriui galimai nusukt vien nuo dronų 7500 Eur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius