-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 09

Klaipėdos universitetas bendradarbiaus su „Klaipėdos nafta“

Klaipėdos universiteto Senato posėdžių salėje kovo 9 d. pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Klaipėdos universiteto ir įmonės „Klaipėdos nafta“.
Sutarties pasirašymo akimirka. Iš kairės: KU rektorius Vladas Žulkus ir „Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis.
Sutarties pasirašymo akimirka. Iš kairės: KU rektorius Vladas Žulkus ir „Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis. / Andriaus Pelakausko nuotr.

Jos tikslas – bendromis Klaipėdos universiteto mokslininkų, tyrėjų ir AB „Klaipėdos nafta“ specialistų pastangomis spręsti bendrovei aktualius techninius/technologinius ir aplinkosauginius klausimus ir tuo prisidėti prie Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) Lietuvos jūrinio sektoriaus plėtrai programos įgyvendinimo. 

Sutartis apima tokias AB „Klaipėdos nafta“ ir Klaipėdos universiteto veiklos sritys kaip aktualių abiem sutarties šalim techninių – technologinių klausimų ir kitų problemų sprendimo būdų ir metodų paieška, konkrečių veiksmų programų aktualiems klausimams spręsti parengimas ir jų įgyvendinimas, optimizuojant išteklius ir racionaliai panaudojant išorinius veiksnius, gerinant visuomenės poreikių tenkinimą.

Taip pat ketinama vienyti techninį–technologinį ir mokslo–pedagoginį potencialą vykdant bendras personalo kvalifikacijos tobulinimo priemones, kwtinama bendrai vykdyti mokslinius tyrimus. Klaipėdos universiteto Plėtros ir tarptautinių ryšių prorektoriaus prof. R.Didžioko teigimu, bendrovė „Klaipėdos nafta“ – rimtas partneris ilgalaikių taikomųjų mokslinių tyrimų srityje ir realizuojant mokslo – verslo bendradarbiavimą Jūrinio slėnio rėmuose. „Tiek „Klaipėdos nafta„, tiek ir Klaipėdos universitetas šioje sutartyje yra identifikavę veiklos sritis, kurios svarbios abiem, kaip kad bendra veikla keliant specialistų kvalifikaciją, studentų praktikos ir t.t. Šia sutartimi pradedama analogiškų sutarčių seka plėtojant Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro galimybes, skatinant mokslo ir verslo bendradarbiavimą Lietuvos jūriniame sektoriuje“, – sutarties perspektyvas vardino KU prorektorius.

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinio direktoriaus Roko Masiulio teigimu, įmonės pagrindinis tikslas šios sutarties atveju – padėti Klaipėdos universitetui įgyvendinti Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro Lietuvos jūrinio sektoriaus plėtros programą.

„Verslo ir mokslo partnerystė yra būtina tam, kad vieni iš kitų galėtų mokytis gerų pavyzdžių, semtis naujų patirčių bei įgyti naujos praktikos. Pasitelkiant mokslo atstovų žinias kaip efektyviai spręsti mums kylančias technologines, personalo kvalifikacijos kėlimo problemas ir pan. mes tikime, jog mums bus suteikti ypatingai kvalifikuoti patarimai iš universiteto atstovų. Savo ruožtu mes sudarysime sąlygas Klaipėdos universiteto akademikams, mokslininkams bei atstovams realizuoti savo žinias taikant jas praktikoje“, – sakė R.Masiulis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius