-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 25 /2021 01 26

Klaipėdos uoste nuskendo žemkasė, laivą apžiūrėjo narai

Uosto direkcija pirmadienį pranešė, kad Kuršių mariose nuskendo nedidelė žemkasė.
Nuskendusi žemkasė
Nuskendusi žemkasė / Uosto direkcijos nuotr.

„Informuojame, kad šį rytą prie krantinės Nr. 65 A, naudojamos Vakarų Baltijos laivų statyklos, nuskendo čia jau kurį laiką stovėjusi žemkasė „Sunland“. Žemkasėje žmonių nebuvo. Nedelsiant iškviesti specialistai, įvykio vietoje dirba Uosto direkcijos kateris „Zunda“ užtvertos bonų užtvaros galimam taršos plitimui sustabdyti.

Apie įvykį informuotos atsakingos institucijos, susisiekta su žemkasės savininku. Įvykio aplinkybės aiškinamos. Nedidelė, 31 m ilgio žemkasė pastaruoju metu darbų uoste nevykdė“, – informavo direkcija.

Uosto direkcija iš nuskendusios žemkasės savininko UAB „Oloris" gavo žodinį patikinimą, kad šią popietę žemkasę apžiūrės narai ir, įvertinus situaciją, antradienį skenduolį bus bandoma iškelti.

Pastebėjus pavienes, nedideles teršalų dėmes, laivo savininkas pasitelkė teršalus renkančią įmonę. Kadangi iš pat ryto gavus pranešimą apie nuskendusią žemkasę, operatyviai į įvykio vietą atvykę Uosto direkcijos laivai „Zunda" ir „Žaibas" pastatė bonų užtvaras, bet koks taršos plitimas yra lokalizuotas. Situacija yra kontroliuojama, jei prireiktų, yra pasiruošęs ir budi Uosto direkcijos naftos produktų surinkimo ir narų laivas „Naras", patikslino direkcija.

Antradienį direkcija pranešė, kad prie krantinės Nr. 65 A nuskendusią žemkasę apžiūrėjo laivo savininko UAB „Oloris" iškviesti narai. Planuotas žemkasės iškėlimas, jos savininko teigimu, dar atidėtas.

„Incidento vietoje pasirodančias pavienes teršalų plėveles renka UAB „Oloris" pasitelkta įmonė. Dėl nepalankių oro sąlygų už bonų užtvarų patekusi nežymi teršalų plėvelė šiuo metu renkama Uosto direkcijos pajėgomis", - informavo direkcija.

Pirmadienį nuskendusi žemkasė „Sunland", jau kuris laikas stovėjusi prie krantinės Nr. 65 A, pastaruoju metu darbų uoste nevykdė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius