-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Klaipėdos uosto plėtojimo taryba sudėliojo investicijų prioritetus

Klaipėdos uosto plėtojimo taryba pritarė visiems, įvardytiems kaip svarbiausiems, investiciniams projektams, tačiau ar visus juos pavyks pradėti šiemet, priklausys nuo galimybės pritraukti Europos Sąjungas (ES) ir privačias lėšas.
Uostas
Uostas / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Investicijos

Nutarta siekti, kad ES lėšos būtų skiriamos ir gilinimo darbams, o uosto direkcijai siūloma atsisakyti šiemet planuotos įsigyti žemsiurbės, kuri kainuotų 40-60 mln. litų, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Šiemet yra patvirtinta 171 mln. litų sąmata infrastruktūros darbams, tačiau mažėjant krovai uosto direkcija gali negauti 20-24 mln. litų planuotų rinkliavų.

„Visi projektai yra ekonomiškai argumentuoti ir turi perspektyvą. Kai kurie jų yra įtraukti į šių metų programą, ar pavyks visus pradėti šiemet, priklausys nuo to, kaip Susisiekimo ministerija, uosto direkcija ir uosto operatoriai ras galimybę pritraukti ne tik pinigų uosto rinkliavų pavidalu, bet ir iš ES, privačių lėšų“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, kuris yra ir uosto plėtojimo tarybos pirmininkas.

Pritaikyti krantines didesniems konteinerių srautams prašo „Klaipėdos Smeltė“, tarp prioritetinių projektų atsidūrė Klaipėdos konteinerių terminalo krantinės statyba, tačiau ji, nepaisant viršijamų terminalo pajėgumų, nukelta į 2011 metus.

Investicijų krantinių statybai tikisi „Bega“, nurodanti, kad, pasistačiusi naujus terminalus, pritrauktų kasmet papildomai 4 mln. tonų krovinių. Nutiesti geležinkelį prie statomos krantinės prašo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija.

Uostininkai viliasi, kad pavyks suskubti ir pasinaudoti krizės metu apie 40 proc. atpigusiomis statybinėmis medžiagomis, smukusiais statybų, projektavimo įkainiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius