Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 25 /16:19

Klaipėdos uosto vadovas A.Vaitkus nebenusišalins nuo dalies sprendimų

Klaipėdos mero rinkimus pralaimėjęs „valstiečių“ atstovas, Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus atšaukė savo nusišalinimą nuo sprendimų, susijusių su „valstiečių“ rinkimų kampaniją Klaipėdoje rėmusių verslininkų įmonėmis, pranešė portalas atviraklaipeda.lt.
Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Aš nuo šiandienos ryto esu atšaukęs savo nusišalinimą, nes nematau tam jokio pagrindo. Aš jį buvau pateikęs susisiekimo ministrui išeinant atostogų, sausio 17 dieną, o atšaukiau todėl, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) oficialiai patvirtino savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė A.Vaitkus.

„Deklaracijoje aš nurodžiau ryšius su visais tarybos nariais. Čia juokas ar ne juokas, atskirais atvejais prie tam tikrų aplinkybių ir juokauju – gyvenam tokioj aplinkoj, kad atrodo, jog turbūt reikia nusišalinti nuo visos Lietuvos“, – ironizavo A.Vaitkus.

Jis dar kartą akcentavo, kad yra ne pirmas uosto vadovas, išrinktas į miesto tarybą, bei teigė, jog nėra jokio pagrindo abejoti uosto veiklos skaidrumu.

„Viskas yra deklaruota, ta deklaracija yra vieša ir aš nematau pagrindo toliau dirbant nuo kažko nusišalinti (...). Aš nesu išskirtinis žmogus uosto istorijoje, kuris patenka į miesto tarybą. Esu berods trečias po (Sigito – BNS) Dobilinsko ir (Eugenijaus – BNS) Gentvilo. Pagrindo abejoti uosto direkcijos veiklos skaidrumu nėra. Tą pripažįsta ne tik uosto direkcijos atstovai, bet ir auditoriai, specialiosios tarnybos, kurios mus prižiūri“, – teigė jis.

A.Vaitkus pralaimėjo Klaipėdos mero rinkimus, tačiau yra išrinktas į miesto tarybą. A.Vaitkus anksčiau teigė planuojantis dirbti ir miesto taryboje, ir uosto vadovo poste.

Pradėdamas rinkimų kampaniją ir imdamas atostogų kaip uosto vadovas, A.Vaitkus sausį paskelbė, kad nusišalina nuo sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai taip pat dalyvaus rinkimuose.

Į Klaipėdos tarybą kartu su A.Vaitkumi „valstiečių“ sąraše buvo išrinkti Igorio Udovickio ir „Belaruskalij“ valdomo Birių krovinių terminalo vadovas Vidmantas Dambrauskas bei „Kamineros grupės“ savininkas Arūnas Tuma.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis yra sakęs, kad įmonių, su kurių vadovais susijęs A.Vaitkus, apyvarta siekia apie 20 proc. bendros uosto apyvartos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rokas Masiulis

„Tų dviejų įmonių apyvarta uoste yra 20 proc., jis yra nusišalinęs nuo sprendimų priėmimų, bet kitas klausimas, ar tai yra tik 20 procentų? Juk uostas planuoja keisti kainodarą (žemės nuomos tarifus – BNS), kainodara bus visiems, kas galės pasirašyti tą kainodaros lapą? Juk jame bus ir tos dvi įmonės“, – praėjusią savaitę sakė R.Masiulis.

Jo teigimu, taip pat neaišku, ar uosto direkcijos darbuotojai, pavaldūs vadovui, bus nepriklausomi tų įmonių atžvilgiui. Susirūpinimą, R.Masiulio teigimu, kelia tai, kad visi uosto geležinkeliai bus perduoti uostui, tuo metu viena privati uosto bendrovė teikia paslaugas geležinkeliams.

LRT sausį skelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijai 44 tūkst. eurų paaukojo verslo santykiais susiję asmenys, pavyzdžiui, tarp jų – baltarusiškų trąšų karaliumi pramintas klaipėdietis verslininkas I. Udovickis ir jo sutuoktinė.

Be to, kampaniją maksimaliomis beveik 8,8 tūkst. eurų sumomis parėmė su uostu susiję verslininkai – V.Dambrauskas bei A.Tuma.

A.Vaitkus Klaipėdos uostui vadovauja nuo 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius