Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 14

Klaipėdos vadovai prašo SAM visų išvadų dėl universitetinės ligoninės

Sprendimai dėl situacijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), esančioje pirmose kovos su koronavirusu gretose visoje Vakarų Lietuvoje, pirmiausia turi būti orientuoti į pagalbą – institucijai ir ten dirbantiems žmonėms. Tai akcentuota šiandien, balandžio 14 d. nuotoliniu būdu vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos frakcijų vadovų susitikime su meru.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Frakcijų pirmininkai sutarė, kad siekiant spręsti KUL problemas sudaroma darbo grupė, kuriai bus pavesta išanalizuoti situaciją ir padėti ligoninei išspręsti mikroklimato, vidinės komunikacijos problemas, užtikrinti, kad ir vėl būtų teikiamos visos KUL galimos gydymo paslaugos. Darbo grupę sudarys KUL profesinių sąjungų atstovai, Savivaldybės administracijos sveikatos, personalo ir teisės specialistai, Savivaldybės tarybos frakcijų atstovai.

Taip pat aktyviai dirbs ir ligoninės stebėtojų taryba, kurios sudėtis buvo neseniai atnaujinta. Stebėtojų taryba analizuos, kaip įgyvendinamas KUL parengtas ir Sveikatos apsaugos ministerijai pateiktas veiksmų planas, kuriame numatyti žingsniai, reikalingi, kad ligoninė vėl galėtų funkcionuoti pilna apimtimi. Ligoninės vadovas frakcijų pirmininkus informavo, kad nustatyti trūkumai jau pašalinti ir įstaiga yra pasirengusi atkurti veiklą kitą savaitę.

Savivaldybė taip pat kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją prašydama pateikti visas turimas KUL patikrinimų išvadas, nes kol kas gautas tik Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patikrinimo aktas, nors viešojoje erdvėje užsimenama ir apie kitokią medžiagą.

„Šiandien svarbiausia, kad būtų užtikrintas sklandus, saugus ligoninės darbas, teikiamos visos įstaigos paslaugos, užtikrinamas dirbančių žmonių saugumas, gera savijauta, tarpusavio supratimas. O norėdami priimti racionalius sprendimus iš šalies, mes turime turėti pilną informaciją ir ją įvertinti objektyviai bei dalykiškai. Pasiūlymų būta visokių, tačiau šiandien apsispręsta kol kas jokių nušalinimų netaikyti. Juolab, kad to nedaro ir prokuratūra. Dauguma pirmininkų, tarp jų – ir opozicinių frakcijų, sutarė, kad nežinant visų faktų, tam dabar – ne laikas ir ne vieta", – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius